Aydın’ın ilk kadın müdüresi olarak 36 yıl önce görevine atanan Nazilli İlçe Nüfus Müdürü Hacer Gürkaş, yaş haddinden dolayı emekli oldu.
Aydın’da ilk kadın müdüre ünvanıyla tanınan Hacer Gürkaş, 36 yıldır başarıyla sürdürdüğü Nazilli İlçe Nüfus Müdürlüğü görevinden yaş haddinden ötürü emekli oldu. Nazilli İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde 6 yıl memur, 36 yıl Müdüre olarak ilçede görev yapan Gürkaş, güler yüzlü hizmet anlayışıyla 42 yıl boyunca vatandaşın gönlünde taht kurdu.
Nazilli’de herkesin tanıdığı Hacer Gürkaş, ilklerin müdürü olarak biliniyor. 42 yıllık memurluk hayatında 1 kez bile şikayet edilmeyen, soruşturma geçirmeyen Gürkaş, yaşam dolu hizmet serüvenini anlattı. Gürkaş, "İlk 6 yıl Nüfus’ta memur olarak görev yaptım. Altı yılı dolduranlar da müdürlük sınavına giriyordu. Sınava girdim ve Nazilli’den ben kazandım. Aydın ilinin ilk kadın nüfus müdürü olarak ben atanmış oldum. Hep ilkleri yaşadım. Nüfus dairesinde çalışırken Nazilli’de öğretmen okulu vardı. Öğretmen okulunu dışarıdan bitirdim. Diplomamı aldım. Elimde öğretmenlik diplamam olduğu halde, dairede devam ettim görevime. İlk kadın müdür olmak da güzel birşey. Bu sayede diğer kadınlara da örnek olduğumu düşünüyorum. Yaklaşık 36 yıldır Nüfus müdürü olarak görev yapıyordum. Toplamda 42 yıllık bir memurluk hayatım oldu. Ben insanları sevdim, insanlar beni sevdi. Herkesin işi görülsün istedim. Aydın’da ilkleri yaşadığım için çok mutluyum; İlk kadın müdür olmak, ilk hacca giden müdür olmak gibi ilklerim bana mutluluk veriyor. 42 yıllık görevim süresince hiç soruşturma geçirmedim mesela. Bu yaşıma kadar hiç bir şikayet almadım" diye konuştu.
Kaynak: iha