Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Eğitim ve Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansından(GEKA) destek almaya hak kazanan “Sağlıkta Proje Yazıyoruz” projesi eğitimleri tamamlandı.
Eğitmen Petek Üzülmez tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı seminer salonunda gerçekleştirilen eğitimlerde proje kavramı, proje fikirlerinin üretilmesi, bu fikirlerin analiz edilmesi, planlanması ve mantıksal çerçeve matrisinin hazırlanması konularında uygulamalı çalışmalar yapılarak proje hazırlama pratiklerinin geliştirilmesine çalışıldı. Ajansa proje başvurusu yapılması ile ilgili KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sisteminin) kullanımı ve başvuruların nasıl tamamlanacağı ile ilgili detaylı bilgiler sunuldu. Eğitime Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği birim sorumluları ile birlikte devlet hastaneleri başta olmak üzere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri, Eğitim Ar-Ge Birim sorumluları olmak üzere 40 kişi katıldı. İki hafta süren eğitimler sonunda eğitime katılanlara Katılım Belgeleri takdim edildi.
Belge takdim töreninde konuşan Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, ”Arkadaşlarımızın araştırma yapmak konusunda istekli olması beni çok heyecanlandırdı. Proje hazırlama konusunda sonuna kadar yanınızdayız. Yeter ki siz bir şeyler üretmek isteyin. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız. GEKA bu güne kadar hiçbir konuda bizi kırmadı. Bu çalışmanın yapılmasına vesile olan Eğitim ve Ar-Ge Birimimize ve emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Eğitim Araştırma Daire Başkanlığı yetkilisi Fevziye Cansever de, “Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Eğitim Ar-Ge birim Bu tür projelerde Kamu Hastaneler Kurumu olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye hazırız” dedi.
Proje Eğitiminin şimdiye kadar vermiş olduğu en verimli ve en keyifli eğitimlerden biri olduğunu belirten Eğitmen Petek Üzülmez, “ İki haftalık süreçte hepsi bir birinden değerli 11 farklı proje hazırladık. Eğer eğitim sırasında yapmış olduğumuz çalışmalar yarıda kalmazsa, uygulamaya dökülürse ben daha mutlu olacağım. Bu projelerin hayata geçirilmesi adına her zaman yardıma açık olduğumu tekrar belirtmek istiyorum” diye konuştu.
GEKA Aydın Yatırım Destek Ofis Koordinatörü Armağan Aydın ise, “Güney Ege Kalkınma Ajansı olarak 2009 yılından beri bölgemizin kalkınması için çeşitli faaliyetler yürütmeye çalışıyoruz. Biz Güney Ege Kalkınma Ajansı olarak daha ileriye gitmek için elimizden gelenin en iyisini ortaya koymaya hazırız. Proje yazma konusu son zamanlarda önemli bir adım. Ajansımız vatandaşlara büyük ölçekli ve küçük ölçekli hibe destekleri ile yardımcı olmaya devam etmekte. Ancak bir fikrin projeye dönüşmesi aşaması büyük bir önem arz ediyor. Umarım burada almış olduğunuz eğitimin fikirlerinizin projelere dönüşmesi konusunda önemli bir katkısı olacaktır” ifadelerini kullandı.
Katılımcılara plaketleri verilmesinin ardından Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, TKHK Yetkilileri Fevziye Cansever ve Perihan Açık tarafından gerçekleştirilen pasta kesimi ve sonrasında yapılan kokteylle program sona erdi.
Kaynak: iha