Aydın’ın Efeler ve İncirliova ilçelerinde polisin 16 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesi ile İncirliova ilçesinde ikamet eden ve haklarında uyuşturucu madde ticareti yapma, ev ve iş yerinden hırsızlık, yağma gibi çeşitli suçlardan kayıtları bulunan şahısların yakalanması ve benzer suçların işlenmeden önce önlenebilmesi, ayrıca şahısların suç unsuru maddeler ile birlikte yakalanması amacıyla tespit edilen 16 Aydın Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde KOM ve Asayiş Şube Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekip ve personelden oluşan yaklaşık 260 görevli ile bu sabah saat 06.30’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Gerçekleştirilen operasyonda F. İ, Ş.S, E.S, T.S, E.R, M.A, Y.H, G.H., C.S, T.B, H.Ş, H.Ş ve E.Ş olmak üzere toplam 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahısların ikametlerinde ve bir iş yerinde yapılan aramalarda 300 gram esrar maddesi, 108 adet Extacy uyuşturucu hap, 1 adet Kuru sıkı tabanca, 3 adet tabancaya ait fişek, 27 adet 7,65 mm çapında mermi, 8 adet 9 mm çapında mermi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 12 adet tüfeğe ait kartuş ele geçirildi. Yakalanan şahıslar hakkında ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak ve kullanmak ile 6136 SKM suçlarından adli tahkikata başlanıldı.
Kaynak: iha