Adnan Menderes Üniversitesi Kızılay Topluluğu ve Aydın Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile Fen Edebiyat Fakültesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.
“Hayat kurtarmak senin kanında var”, “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” sloganlarıyla düzenlenen kampanyaya, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencimiz katıldı. Kızılay Topluluğu Başkanı Keziban Çetin, gösterilen ilgiye teşekkür ederek kampanyanın 3 Mart Perşembe günü saat 19:30’a kadar süreceğini söyledi.
ADÜ Fen-Edebiyat Fakülte binasının önünde hizmet veren Kızılay otobüsünde çok sayıda öğrencinin kan bağışına destek verdiğini belirten Aydın Kızılay Kan Bağışı Merkezi Doktoru Cem Vatandaş, "Son 5 yıldır burada kan bağışı için gerekli tüm donanımlara sahip otobüsü getirerek stand kuruyoruz. Belli dönem aralıkları ile her fakülte önünde hizmet yapıyoruz. Her gelişimizde yaklaşık 100’e yakın sayıda kan bağışı alıyoruz ve her ne kadar bu sayının üst limiti olmasa da bu sayı tatmin edici diyebilirim. Toplam kan ihtiyacı 4-5 bin arasında değişen Aydın’da bizim bir amacız da düzenli kan bağışçılarına kavuşmaktır. Çünkü üniversitelerde olsun veya çeşitli kuruluşlarda olsun bu bilinç kişiye kazandırıldığı zaman bu kişiler 35-40 yaşlarına kadar kan vermeye devam edecektir" dedi.
HAVA KOŞULLARI, KANA İHTİYACI OLAN İNSAN SAYISINI AZALTMAZ
İnsanların kan verirken hava koşullarına göre hareket etmesinin doğru olmadığını belirten Dr. Cem Vatandaş, "Kan bağışlarında mevsim şartları çok sıcak veya soğuk olduğu dönemlerde sıkıntılar yaşanabiliyor. Ancak şu bilinmelidir ki sıcaklıkların mevsim normalleri çok dışında olduğu dönemlerde kana ihtiyacı olan insan sayımızda bir değişme olmuyor.Her an herkesin yardıma ihtiyacı olabilir bunu aklımızdan çıkarmamalıyız ve bu bakış açısıyla yaklaştığımız zaman, ihtiyaç sahiplerinin mutluluğuna aracı olabiliriz" diye konuştu.
Kaynak: iha