Sonbahar’dan kalan unutulmuş mevsim dışı soğuk ve yağmurlu bir gecenin ufkunda EGE’nin otantik sularına doğru seyir yapıyoruz. Puruvamızda en seçkin düşlerimizin sır perdeleri bir bir aralanırken, baş bodoslamada patlayan dalgaların kar beyazı köpüklerind

Sonbahar’dan kalan unutulmuş mevsim dışı soğuk ve yağmurlu bir gecenin ufkunda EGE’nin otantik sularına doğru seyir yapıyoruz. Puruvamızda en seçkin düşlerimizin sır perdeleri bir bir aralanırken, baş bodoslamada patlayan dalgaların kar beyazı köpüklerinden telli duvaklar yapıyoruz.

Okyanus sularını altını üstüne getirip bir esişte gökyüzüne fırlatan o korkunç fırtınalarının öfkesi, İçimizdeki evrensel sevgimizin gücüyle kaybolup gidiyor mevsim aralarında sessizce. Mavi yaşamın insana huzur veren, rahatlatan ve son derece keyiflendiren büyüleyici güzellikleri ruhumuzun ebediyetinde en mükemmel görselleriyle edebileşiyor.

Ege’nin aşk iksirli sularından, Toroslar’ın Genbosta’sındaki sarı-yeşil renklere bulanmış Kar çiçeklerine kadar uzanan coşkularımız ve heyecanlarımız bizi mutluluğun ve huzurun tutsağı yapıyor. Şehrin, kokuşmuş, yozlaşmış ve katı bir egoya dönüşmüş sentetik insan ilişkilerinden çok uzaklarda böylesine anlamlı ve insani duygular içinde olabilmenin ayrıcalığını yaşamak da bizleri mutluluğun zirvesine taşıyor.

Zaman ve mekan kavramlarının zafiyete uğradığı mavi yaşamın bütün kirliliklerden uzak özgür ve sade dünyasında sonsuza kadar kalabilmek, Bir insan için sahip olunabilecek en mükemmel ve en değerli armağandır.

Ş.Ünal BENLİALPER

Kaptan-Denizci Yazar