Vapurdan atlayan kadını yelken hakemleri kurtardı

Kalamış Koyu açıklarında genç bir kadın, Adalar seferini yapan Şehir Hatları vapurundan denize atladı. Bölgede yapılan yelken yarışlarında görevli hakemler durumu fark edince derhal kadının yardımına koştu. Kurtarılmak istemeyen kadını bota almak için uzun süre dil dökmek zorunda kalan hakemler sonunda başarılı oldu. Genç kadın ardından atladığı vapura teslim edildi.

Adalar seferini yapmak üzere Kadıköy’den ayrılan Şehir Hatları vapuru, saat 15.00 sıralarında Kalamış Koyu açıklarından geçtiği sırada, yolcular arasındaki genç bir kadın bilinmeyen bir nedenle denize atladı.

Türk Sail’in haberine göre, İstanbul Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Donanma Kupası Hareketli Salma sınıflarındaki yarışların ikinci gününde görevli hakemler, Şehir Hatları vapurunun siren seslerini duyup, yaptığı manevraları fark edince, acil bir durum olduğunu anladı.

Yarışın Başhakemi Somer Büyükakkuş’a bilgi veren iki hakem botu derhal vapurun yanına doğru hareket etti. Peşlerinden bir antrenör botu da onları izledi.

Kurtarılmayı reddetti

İçinde Alper Şakaklı ve Armağan Olcay’ın bulunduğu bot, denizdeki kadını fark edince yanına gidip yardım etmek istedi. Ancak kadın “kurtarıcılarını” görmekten memnun olmuşa benzemiyordu. Yardım taleplerini geri çevirdi.

Alper Şakaklı, genç kadını sudan almak için uzun süre onu ikna etmeye çalıştı ve sonunda başarılı oldu.

Hakem arkadaşı Armağan Olcay’ın yardımı ile suya batmaya başlayan genç kadını bota alan Şakaklı, “Geçmiş olsun” dedikten sonra, “Denize mi düştünüz, yoksa atladınız mı?” sorusuna “Kendim atladım” cevabı ile karşılaştı. Ama kadının neden böyle bir şeye kalkıştığı anlaşılamadı.

Isınması için bir süre kuru giysilere sarılan genç kadın daha sonra atladığı vapurdaki görevlilere yolcuların ve personelin alkışları eşliğinde teslim edildi.

Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekipleri vapura yanaşırken, hakemler de yarışlarına geri dönmek üzere olay yerinden ayrıldı. Genç kadın Kadıköy İskelesi’ne geri dönen vapurda yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Editör: TE Bilişim