Üsküdar’da tarihi Vaniköy Camii’nde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yanan tarihi cami havadan görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, Vaniköy Camii’nin çatısında yangın çıktı. Yangın kısa sürede bütün camiyi sardı. Alevler içerisinde kalan camiye itfaiye ekipleri müdahale etti. Alev alev yanan cami havadan da drone ile görüntülendi.

Tarihi Vaniköy Camii’nde çıkan yangına ilişkin İstanbul Valiliği tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, “Bugün saat 13.30 sıralarında Üsküdar ilçemiz Kandilli Mahallesi'nde bulunan tarihi Vaniköy Camii'nde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Olay yerine süratle karadan ve denizden yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir. Denizden 3 sahil güvenlik teknesi, karadan İBB 5 itfaiye araç ve ekibiyle müdahale edilerek kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Ahşap kısımları yanan Vaniköy Camii'ndeki yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldığı da kaydedildi.

KIYI EMNİYETİ’NDEN AÇIKLAMA

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada “Kandilli mevkiinde bulunan tarihî Vaniköy Camii’nde yangın çıktığı ihbarını alan botlarımız, olaya derhal müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.” ifadelerine yer verdi.

350 YILLIK

Vaniköy Cami, 1670 yılında Vani Mehmet Efendi tarafından inşa edildi. Sultan I. Mahmut zamanında ise camiye hünkar mahfili ilave edildi. Tek minareli ve tek şerefeli olan cami dikdörtgen planlı, duvarları kargir, kırma yapılı idi.

Kaynak: iha