Ambarlı Limanı'nda yasa dışı silah ticareti operasyonu

Amerika'dan yola çıkan bir gemiden Ambarlı Limanı'nda indirilen konteynerin içerisindeki araç motorlarının şanzıman bölümlerine saklanmış çok sayıda silah parçası bulundu

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, Beylikdüzü'nde yer alan Ambarlı Limanı'nda yasa dışı silah ticareti operasyonu düzenledi.

Amerika'dan yola çıkarak Bulgaristan'a gitmekte olan bir bir gemiden konteyner indirildi. Gümrük Muhafaza Ekipleri ve Organize Polisleri hemen baskın düzenledi. Konteyner içerisinde yapılan aramalarda bir tabanca, 30 tabanca gövdesi, bir uzun namlulu tabanca gövdesi, 53 şarjör, 28 icra yayı ve mili, 28 sürgü, farklı çap ve markalarda bin 200 mermi, 30 uzun namlulu tüfek mermisi ele geçirildi.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

S.C. Jhon'un gemideki operasyondan sonra Türkiye geldiği öğrenildi. Çalışmalarda 3 şüpheli daha belirlendi. Daha sonra şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Baskında S.C. Jhon yardımcısı M. Vladimirov ve 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden, K. E. ve C. Ö. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. S. C. John, M. M. Vladimirov ve B.D. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Editör: TE Bilişim