Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Kadıköy Moda açıklarında nefes kesen bir kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği çarpışan yolcu vapurlarında mahsur kalanlar, helikopterle ve ise deniz ambulansıyla tahliye edildi.
Kadıköy Moda açıklarında gerçekleştirilen tatbikata Sahil Güvenlik ekiplerinin yanı sıra Kıyı Emniyeti’ne bağlı ekipler ve Denizden Arama Kurtarma (DAKSAR) gibi gönüllü kurtarma kuruluşlarından oluşan çok sayıda ekip katıldı. Tatbikatı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir tekneden ise İstanbul Valisi Vasip Şahin ve komutanlar da izledi.
Moda sahilinde gerçeği aratmayan görüntüler, 2 yolcu vapurunun çarpışmasıyla başladı. Çarpışmanın ardından teknelerden birinde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda Sahil Güvenlik ekibi ve kurtarma ekipleri ulaştı. İlk müdahale ise havadan geldi. Yanan teknenin üzerine yaklaşan helikopter önce yaralıları tahliye etmek için sedye indirdi. Teknenin üzerinde yapılan ilk müdahaleden sonra yaralı sedye ile helikoptere taşındı. Yaralının taşınmasından sonra helikopterle teknenin üzerinde bulunan başka bir kişi de tekrar helikoptere taşındı. Helikopterin yaralıyı götürmesinden sonra denizden müdahale geldi. Çarpışan diğer bir tekneye yaklaşan deniz ambulansı da yaralı nakil işlemini başarı ile gerçekleştirdi. Daha sonra devreye gönüllü kurtarma ekipleri girdi. Sahil Güvenlik tekneleri ile birlikte çarpışan tekneye yaklaşan gönüllü kuruluşlar, teknelerdeki yaralıları tahliye etti. Uzun süre devam eden tatbikat başarı ile sona erdi.
Kaynak: iha