Nijerya'da saldırıya uğrayan Paksoy 1'in mürettebatının kurtarıldığı bildiriliyor

Nijerya açıklarında bulundukları geminin saldırıya uğramaması sonucu kaçırılan 10 Türk gemici kurtuldu.

Nijerya'da,16 Temmuz 2019'da korsanlar tarafından kaçırılan PAKSOY-1 adlı geminin mürettebatının kurtarıldığı bildiriliyor. Denizhaber.com'a gelen bilgiye göre Esenyel Hukuk Bürosunun sahibi Av. Selçuk Esenyel rehineleri kurtarmak amacıyla bir süredir Nijerya'da bulunuyordu, ilgili kurumlar ile Av. Esenyel'in çalışmaları sonuç verdi ve rehineler kurtarıldı.

Kurtarılan 10 mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu bildiriliyor.

Av. Selçuk Esenyel Nijerya'dan denizhaber.com'a şu mesajı iletti:"16 Temmuzda kaçırılan mürettebatımızı bugün kurtarmış olmanın mutluluğu içindeyiz. Herkesin sağlık durumu iyi. Hepimize geçmis olsun. 17 gündür Nijeryadayım ama gizlilik sebebi ile herhangi bir bilgiyi sizlerle paylaşamadık. Yordu ama değdi. Bu mesajı denizci kardeslerimle beraber yazıyoruz. Hepinize selamları var. Yakında görüşmek üzere"

13 Temmuz 2019 Cumartesi günü, Kamerun’dan Fildişi’ne gitmek için demir alan Türk bayraklı gemi PAKSOY-1,  Güneybatı Brass Körfezi’nde 020 58’N enlem ve 0040 40’E boylamında saldırıya uğramış, geminin mürettebatı korsanlar tarafından kaçırılmıştı. 

Denizhaber.com, özel haber

>

Editör: TE Bilişim