Kastamonu’dan kaçak yollarla Romanya’ya gitmek isteyen 100’den fazla mültecinin bulunduğu tekne, dalgalı denizde batma tehlikesi geçirdi. Sahil Güvenlik ekipleri tekneyi kıyıya çıkarmak için helikopterli operasyon düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde kaçak yollarla Romanya’ya gitmek isteyen 100’ün üzerinde mülteci, Kastamonu sahilindeki iki katlı bir tekne ile Karadeniz’e açıldı. Bartın açıklarında Sahil Güvenlik botları tarafından takibe alınan tekne, bir süre sonra dalgalı denizde alabora olma tehlikesiyle karşılaştı. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu tekneyi tahliye etmek isteyen Sahil Güvenlik ekipleri, dalgalar nedeniyle tekneye yanaşamadı. Daha sonra tekneye uyarı yapan ekipler, teknedekileri geri dönmeleri için ikna etti.

Sahil Güvenlik ekiplerinin kontrolünde geri döndürülen teknenin 17.00 sıralarında Amasra askeri limanına yanaştırıldı. Mültecilerin bulunduğu tekne burada da zor anlar yaşadı. Sahil güvenlik ekiplerinin mültecileri fark ederek yakalaması olası bir facianın önüne geçti.
Kaynak: iha