Kuşadası’nda bir inşaatın yapımı sırasında yeterli önlem alınmaması nedeniyle yol çöktü, yol üzerindeki bir bina zemine oturdu ve duvarlarında çatlaklar oluştu.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’nda çevre yolu Süleyman Demirel Bulvarı eski çöplük karşısındaki 5. Sokak’ta devam eden bir inşaatın çalışması sırasında istinat duvarının yetersiz olması nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sırasında 5. Sokak yolu tamamen çökerken, yol üzerindeki Eren Apartmanı ise zemine oturdu ve duvarlarında çatlaklar oluştu. Toprak kaymasının ardından polis ekipleri 5. sokağı tamamen trafiğe kapatırken, oturulamaz duruma gelen Eren Apartmanı’nın boşaltılması için çalışma başlatıldı. Ancak, apartman sakinleri yaşanan toprak kaymasının göz göre geldiğini belirterek, apartmanlarından çıkmak istemedi. Yapılan tüm uyarılara rağmen belediyenin bölgede gerekli önlemi almadığını ve inşaatın devam ettiği belirten apartman sakinlerinin tepkisini üzerine bina boşaltılamadı.

Aynı sokak üzerinde bulunan Dağarcık Sitesi’nin Başkanı Gürbüz Eşiyok, yaklaşık 4 aydır inşaat firmasına çeşitli uyarılarda bulunduklarını ve önlem alınması için de belediye dilekçe verdiklerini söyledi. Eşiyok, “4 aydır defalarca dilekçe verdik, yolun çökme ihtimali olduğunu bunun çevredeki evleri ve apartmanları da tehdit ettiğini söyledik. Ama hiçbir önlem alınmadığı için bugünkü facia yaşandı. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Böyle sorumsuzluk ve ihmal olmaz“ dedi.
Kaynak: iha