İstanbul Büyükçekmece ve Kartal’da son bir hafta içinde 2 banka şubesinden silahlı soygun yaparak 82 bin lira çalan gaspçılar, polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Gaspçılar ifadelerinde soygunları borçları için yaptıklarını itiraf ederken, soygun anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
İstanbul Büyükçekmece ve Kartal’da geçtiğimiz son bir hafta içinde 2 banka şubesinden silahlı soygun yapan 2 gaspçı polis tarafından yakalandı. Edinilen bilgiye göre, 6 Mayıs günü saat 09.50’de Büyükçekmece’de bir banka şubesine giren maskeli 3 kişi, ellerindeki pompalı tüfekle önce çalışanları etkisiz hale getirdi. Ardından soyguncular bankada 65 bin lirayı çaldıktan sonra kaçarak kayıplara karıştı. Polis olaydan sonra başlattığı soruşturmada güvenlik kamera görüntüleri ve görgü şahitlerinin ifadelerinden yola çıkarak şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Önceki gün yapılan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda şüpheliler, M.Ö. (36), Y.O. (29) ile kardeşi Y.E.O. (22) gözaltına alındı. Emniyet götürülen zanlıların yapılan sorgularında borçları nedeniyle soygunu yaptıklarını itiraf etti.
Diğer soygunda önceki gün Kartal’da yaşanan soygunda ise bir bankanın şubesinden yüzü açık ve silahlı şahıs, 17 bin 500 lira çalarak kayıplara karışmıştı. Polis tarafından kısa sürede kimliği tespit edilen şüpheli E.Ö. (45) gözaltına alındı. Aynı şekilde şüpheli E.Ö. de ifadesinde borçları nedeniyle banka soyduğunu söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan zanlıların gerçekleştirdiği soygunlarda güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzleri maskeli ve silahlı şahıslar banka giriyor. Yetkiliye silah doğrultan zanlılar, paraları alarak kaçıyor.
Kaynak: iha