İstanbul'da 396 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

İstanbul'da kaçak yakıt operasyonu düzenlendi. Deniz ve karada düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 11 kişi gözaltına alınırken, 1 tanker, 1 tekne ve 1 minibüse de el konuldu.

İstanbul'da düzenlenen hava ve deniz polisi destekli operasyonda, 396 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye karasularından transit geçiş yapan gemilere aktarmak için Kocaeli Dilovası'daki Akaryakıt Dağıtım ve Dolum Tesislerinden akaryakıt alan bir tankerden, Marmara Denizi açıklarında küçük teknelere kaçak akaryakıt boşaltıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yakıt tankerini havadan ve denizden takibe alan ekipler, tankerden teknelere aktarılan akaryakıtın Yenikapı sahilinde bekleyen minibüslerin içerisindeki fiber tanklara boşaltıldıktan sonra çeşitli ilçelerdeki tır garajlarında piyasaya sürüldüğünü belirledi.

Polis helikopteri ve polis teknelerinin desteğiyle, dün gece karada ve denizde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı.

Tanker, tekne ve minibüste yapılan aramalarda 396 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Kaçakçılıkta kullanılan, 1 tanker, 1 yakıt ikmal teknesi ve 1 minibüse de el konuldu.

poyraz_1-001.jpg

poyraz_3.jpg

poyraz_4.jpg

poyraz_2-001.jpg

poyraz_5.jpg

Editör: TE Bilişim