1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında İstanbul ilinde İl Tarım Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, İBB Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliğine bağlı personeller ve botlarla gerek karaya çıkış noktalarında gerekse Karadeniz ve Maramara denizinde yoğun denetim faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Bu kasamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Şu Ürünleri Şube Müdürlüğü, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri kontrol görevlileri ve Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla İstanbul Boğazında avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemilerinde kontrol ve denetim gerçekleştirildiği açıklandı.

Denetimlerde aynı zamanda 18 Ocak 2021 tarihine kadar hamsi avcılığının durdurulduğu hakkında bilgilendirme ve Koronavirüs (Covid-19) pandemisine yönelik dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Eş zamanlı olarak Beylikdüzü ilçesinde bulunan Gürpınar Su Ürünleri Halinde; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Gürpınar İrtibat Bürosu Personelleri, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Gürpınar Personelleri ve İBB Zabıta Daire Başkanlığı Gürpınar Zabıta Ekiplerinin katılımıyla denetim yapılmıştır.

Yapılan denetimde boy yasaklarına aykırı avlanılan yaklaşık 1,25 ton 85 kasa İstavrit, 10 kasa Hamsi ve 1 kasa Tekir balığına el konuldu. El konulan bu su ürünlerinin, mülkiyetinin kamuya geçirilmesi kararı alınarak sosyal yardım kurumlarına bağışlandığı açıklandı.

Söz konusu denetimlerin aralıksız devam edeceğinin altı çizildi.

Editör: TE Bilişim