İş adamı İhsan Kalkavan hakkında yakalama kararı

İhsan Kalkavan hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldı. Anadolu Ajansı, Kalkavan'ın "FETÖ'nün imamlarından birinin" ifadeleri doğrultusunda ifadeye çağrıldığını ancak kendisine ulaşılamadığını bildirdi.

İhsan Kalkavan, "Allah izin verirse dünya turunu tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelmek istiyorum" demişti İş adamı İhsan Kalkavan hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

Anadolu Ajansı, İhsan Kalkavan'ın "FETÖ'nün imamlarından H.P.'nin" ifadeleri doğrultusunda ifadeye çağrıldığını ancak kendisine ulaşılamadığını bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun bu nedenle İhsan Kalkavan hakkında yakalama kararı çıkardığı belirtildi. 

Yeni Şafak gazetesi, Kalkavan'ın Gülen yapılanmasının esnaf örgütlenmesini yaratan kişilerden biri olduğunu iddia etmişti. 

Gazete, "Fethullah Gülen'in Colorado imamı" H.P.'nin, Kalkavan'ın Gülen aleyhine açılan davalarda hakimlere milyonlarca dolar rüşvet verdiği öne sürmüştü. 

Teknesiyle dünya turundaydı Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden olan ve Kasımpaşa'da da bir süre yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan İhsan Kalkavan, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Ağustos ayında ABD'nin Miami kentinde verdiği bir söyleşide, teknesiyle dünya turunda olduğunu söylemişti.

Editör: TE Bilişim