İzmir’in Foça ilçesinde meydana gelen tekne faciasında 2’si çocuk 4 kişi yaşamını yitirirken, kaybolan 1 çocuk için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Batan 5 metrelik teknede ise can yeleği bulunmadığı öne sürüldü.

Foça ilçesinde bir iskeleden 9 kişi ile denize açılan Adem D. isimli şahsa ait olduğu öğrenilen ’Egem’ isimli tekne, saat 16.30 sıralarında Hayırsız Adası yakınlarında seyir halindeyken alabora olarak battı. Olayda teknede bulunan Şennur Avcı, Sermin Özerman (38), Elifnaz Özerman (16) ve Çınar Ege Göksoy (9) yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden şahıslar, yapılan incelemenin ardından Foça Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan kayıp olduğu bildirilen 8 yaşındaki S.G. isimli çocuk için de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Can yeleği bulunmadığı iddiası

Hayırsız Adası açıklarında alabora olarak batan teknenin özel bir tekne olmasına rağmen ücret karşılığında yolcu taşıdığı öne sürüldü. Ayrıca 5 metre uzunluğunda olduğu öğrenilen teknede can yeleği de bulunmadığı iddia edildi. Olayın ardından kaçan tekne sahibi, ekipler tarafından her yerde aranıyor.

Sahil Güvenlik’ten açıklama

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Foça’da meydana gelen olayın ardından açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"02 Ağustos 2020 tarihinde saat 16.38 sularında, İzmir ili Foça ilçesi Hayırsızada güneydoğusu önlerinde bir özel teknenin battığı ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 3 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Dalış Timi sevk edilmiştir. Olayda 4 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişi hayatını kaybetmiştir. Kayıp olduğu değerlendirilen 1 kişinin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olayla ilgili Foça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

Kaynak: iha