Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararını değerlendiren Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün eşi Aslı Gül, “Son görüşmemizde ilk mahkemede çıkacağından umutluydu. İlk kez siyasi bir öngörüsü kendi kişisel tarihimiz açısından hatalı çıktı” dedi.
Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi önüne tahliye bekleyişi başladı. Dündar ve Gül’ün eşleri ile çocuklarının yanı sıra bazı CHP’li milletvekilleri, gazeteci arkadaşlar ve Cumhuriyet okurları cezaevi önünde toplandı.
“EVRENSEL HUKUK NORMLARI AÇISINDAN TÜRKİYE’NİN İTİBARINI KURTARDI”
İki ufak çocuğu ile birlikte cezaevi önünde bulunan Aslı Gül, yüksek mahkemenin kararını basın mensuplarına değerlendirdi. Sevinçli olduklarını eden Aslı Gül, “Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı Türkiye’de kurumsallığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bize hatırlattı. Evrensel hukuk normları açısından Türkiye’nin itibarını kurtardı. Türkiye toplumuna şöyle bire mesaj verdi; ‘Düşünün düşündüğünüzü ifade etmekten korkmayın’ dedi bence” dedi.
“İLK MAHKEMEDE ÇIKACAĞINDAN UMUTLUYDU”
Ankara’dan gelirken yolda haberi aldıklarını anlatan Gül, “Bindik geliyorduk. Haberi aldık, boşa gelmemiş olduk. Son görüşmemizde ilk mahkemede çıkacağından umutluydu. En son görüşmemizde ben ona sen mahkemeden ben Anayasa Mahkemesi’nden umutlu olmaya devam edelim dedim. İlk kez siyasi bir öngörüsü kendi kişisel tarihimiz açısından hatalı çıktı” diye konuştu.
“DİĞER GAZETECİLER BAKIMINDAN DA İNŞALLAH EMSAL OLUR”
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP’li Sezgin Tanrıkulu ise, "Özgürlüklerinden yoksun kalan diğer gazeteciler bakımından da inşallah emsal olur. Ve yargı yeni bir AYM kararı beklemeden tutuklu bulunan diğer gazeteciler bakımından da bir karar verir. Bunu da mahkemelerden beklemekteyim” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha