Sakarya’nın sahil kesimlerinde görev yapan cankurtaranlar, göreve başladıkları günden itibaren bin 246 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerinde faaliyetlerini sürdüren Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı cankurtaran ekipleri, göreve başladıkları günden itibaren boğulma tehlikesi geçiren bin 246 kişiyi kurtardı. 46 personel, 18 gönüllü cankurtaran, 26 cankurtaran kulesi, 7 jetski, kurtarma aracı ve 1 zodyak bot ile sahillerde görev yapan ekipler, 19 Eylül Salı gününe kadar hizmetlerini sürdürecek. Vatandaşların can güvenliğini sağlamak için görevlerine devam edeceklerini söyleyen İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de tatillerini kuzey sahillerinde geçirecek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kaynarca Karaboğaz, Karasu ve Kocaali sahilerinde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için yoğun ve dikkatli bir şekilde çalıştıklarını belirten Arancı, “Ekiplerimiz oluşabilecek tehlikeli durumlara karşı hazır durumda bekliyorlar. ‘Güvenli Sahil Sakarya’ imajını sürdürmek amacındayız. Bu doğrultuda 10 Haziran Cumartesi gününden 23 Ağustos Çarşamba gününe kadar Kaynarca’da 23, Karasu’da bin 68, Kocaali’de 155 olmak üzere 75 günde toplam bin 246 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Bu vatandaşlarımızdan 309’unu hastaneye sevk ettik, 939’una ise ayakta tedavi uyguladık. Maalesef 2 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Bu can kayıplarımızdan bir tanesi cankurtaran sorumluluk alanı dışında yaşandı. Bu nedenle vatandaşlarımızın cankurtaran sorumluluk alanlarında denize girmelerini önemle rica ediyoruz” dedi.

Kurban Bayramı tatilinde kuzey sahillerinde tatilci sayısının artacağını vurgulayan Arancı, “Bizler bunun için gerekli önlemleri aldık. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde denize girebilmeleri için dubalarla güvenli bölgeler oluşturduk. Jet ski ve Zodyak bot ile deniz içerisinde sürekli devriye gezerek vatandaşlarımızı uyaracağız. Akıntı bölgelerine kurtarma topları yerleştirerek vatandaşlarımızın akıntılardan kolaylıkla çıkabilmelerini sağlayacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız yerleştirilen uyarı levhalarına ve cankurtaran arkadaşlarımızın uyarılarına dikkat etmeleridir. Vatandaşlarımız bunu göz önünde bulundurarak çok dikkatli davranmalılar. Herkesin Kurban Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.
Kaynak: iha