Bilecik’te bir alışverişi merkezine giren sürücü bayan, içinde iki kız çocuğunun bulunduğu otomobilinin el frenini çekmeyi unutunca, hareket eden araç berber dükkanına girdi.
Olay bugün Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Zehra Öcek (31), mahallede bulunan bir alışveriş merkezinden aldığı bir şeyi değiştirmek için 11 AU 006 plakalı otomobili ile market önüne gelerek park etti. O esnada markete giren genç bayan arkadaşının çocukları olan biri 5 diğer 7 yaşlarında kızları otomobilde bıraktı. El frenini çekmeyi unuttuğu otomobil bir anda bayır aşağı doğru hızlanarak yaklaşık 50 metre gitti. İçindeki çocuklarla yolu geçen otomobil kaldırıma çıkarak bir berber dükkanından içeri girdi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, berber dükkanının camı kırıldı.
"BAKTIM İÇİNDE ŞOFÖR YOK"
Berber dükkanı sahibi, kapının önünde havlu astığı esnada otomobil dükkan doğru geldiğini anlatarak, “Bir patırtı sesi duydum ve arkama baktım. Araba direk buraya doğru geliyordu. Baktım içinde şoför yok. Çocuklar vardı, direk o köşeye vurdu. Çocuklar arkada oturuyorlardı. Allah’tan hemen araba durunca patlama olur diye çocukları hemen içeriden adlım. Çok şükür atlattık kazayı” dedi.
“ÇOCUKLARA BİR ŞEY OLSAYDI NE YAPARDIM”
Otomobil sürücü genç bayan, yakınlarına haber verdikten sonra bir müddet şoför koltuğunda ağladı. Daha sonra berber dükkanında olan çocukların yanına geçen kadın, “Çocuklara bir şey olsaydı ne yapardım” diyerek ağlamaya devam etti. Çocukların annesinin olay yerine gelmesinin ardından çocuklar annelerine teslim edildi.
Polis, kazayla ilgili gerekli tutanakları tuttuktan sonra, otomobil çekici yardımı ile kaldırıldı.
Kaynak: iha