Bayburt polisi tarafından düzenlenen operasyonlarda 23 adet ruhsatsız silah ve bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirilirken, 39 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yaklaşık 4 aydır sürdürülen çalışma neticesinde, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda Bayburt, Konya, Gümüşhane, Erzurum, İstanbul, Giresun, Trabzon ve Ankara illerinin de olduğu toplam 35 adreste eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında toplamda; 23 adet ruhsatsız silah, 26 adet şarjör, 374 adet çeşitli ebatlarda mermi, 11 adet ruhsatsız tüfek, 180 adet av tüfeği fişeği, 5 adet tadilat amaçlı bulundurulduğu değerlendirilen kurusıkı silah, 18 adet mermi çekirdeği, 2 adet silah gövdesi, 1 adet silah sürgüsü, çok sayıda silah yapımı, tadilatı ve tamiratında kullanılan yay, silah horozu, iğne vb. materyal ile birlikte, 1 adet sahte kimlik, 2 adet Arapça yazılı tarihi eser olduğu değerlendirilen kitabe, 3 adet bıçak, 1 adet silah dürbünü ve 1 adet muşta ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 39 şüphelinin yakalandığı, yakalanan şüpheliler ile ilgili tahkikat sürecinin devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: iha