Bursa’nın Gemlik ilçesinden yüklediği 2 bin 800 ton dökme demir tozunu Karadeniz Ereğli’ye götürürken, Şile açıklarında batan “Bilal Bal” isimli kargo gemisinde görevli İnegöllü gemicinin cansız bedenine ulaşıldı.

Gemlik’ten Karadeniz Ereğli’ye giden demir tozu yüklü “Bilal Bal” isimli kuru yük gemisinden 1 Kasım Çarşamba günü yardım sinyali alınması üzerine, bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca arama kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Alemdar gemisi tarafından kayıp geminin yeri tespit edildi ve aramalar bu noktada yoğunlaştırıldı. Gemide kaptan, ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemici, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı ile mürettebat harici bir kişinin bulunduğu açıklandı.

Yapılan çalışmalar neticesinde İnegöllü usta gemici Mert İlkmen’in cansız bedenine ulaşıldı. Kastamonu Üniversitesi Deniz İşletmeciliği bölümü mezunu olup, batan gemide usta gemici olarak görev yapan İnegöllü Mert İlkmen, uzun zamandan beri söz konusu gemide görev yapıyordu. Evin tek erkek çocuğu olan Mert İlkmen’in Hamidiye Mahallesi’nde ikamet eden ailesi, haberin ardından İstanbul’a giderek kurtarma çalışmalarını takip ediyorlardı. Genç gemicinin cenazesi yarın ailesine teslim edilecek.
Kaynak: iha