İngiliz Donanması firkateyni HMS Montrose Basra Körfezi'nde bir gemiye operasyon yaptı. Askerler 450 kilodan fazla metamfetamin bulduğu belirtildi.

Satış değeri 24 milyon dolar!

Kraliyet Deniz Piyadeleri şüpheli gemiye zor hava şartlarına rağmen bindi ve yapılan kapsamlı arama sırasında, teknenin kargosunda saklı olan 450 kiloluk uyuşturucuyu keşfettiler. Uyuşturucunun tahmini toptan satış değerinin 24 milyon dolar olduğu söylendi.

Askeri operasyonlarda da Covid-19 nedeniyle bir tıbbi ekibin hazır beklediği ve gemide kullanılan tüm personel ve ekipmanın dezenfekte edildiği gelen detaylar arasında.

HMS Montrose komutanı Charles Collins; "Operasyonda emeği geçen denizci ve havacı, milyonlarca dolar değerindeki uyuşturucuyu sokaklarımızdan uzak tutan bu operasyonun başarısına katkıda bulunmaktan gurur duymalıdır" dedi.

İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey'e göre, bu baskın, Kraliyet Donanması'nın Orta Doğu'daki en başarılı metamfetamin karşıtı operasyonuydu. HMS Montrose, dünya genelinde ciddi zararlara neden olan yasadışı faaliyetleri doğrudan durdurdu" dedi.

Deniz Kalkanı Operasyonu deriyesi!

Operasyon, Birleşik Deniz Kuvvetleri'nin (CMF) Deniz Kalkanı Operasyonu'nu dahilinde gerçekleştirilen devriyelerden birinde gerçekleştirildi. CMF, Orta Doğu'daki yasadışı devlet dışı aktörlere karşı koymaya yönelik uzun süredir devam eden çok uluslu bir denizcilik ortaklığıdır ve katılımcı donanma gemiler dünyanın en yoğun nakliye yollarından bazılarında devriye gezmektedir. 


 

Editör: TE Bilişim