BODRUM’dan yasa dışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na bir gecede 2 tekne ve 3 lastik botla toplam 300 sığınmacının geçtiği belirtildi.

Geçişler sırasında Karaada açıklarınaki uluslararası sularda batma tehlikesi geçiren lastik bottaki 20 Afgan kurtarıldı.

Yunan internet sitesi ’www.kosnews24.gr’nin haberine göre, Bodrum’dan bugün saat 01.00 sıralarında bindikleri ’Serkan-7’ ve ’Pilaçi’ isimli 10 metrelik balıkçı tekneleri ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler, Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçti. Günün ilk ışıklarıyla İstanköy’e ulaşan Suriyeliler’in Kumburnu Mevkii ve İstanköy Limanı yanından kumsala çıkışları bazı kişiler tarafından görüntülendi.


İTALYAN SAHİL GÜVENLİK BOTU KURTARDI

Ayrıca yine Bodrum’dan kürek çekerek denize açılan 3 ayrı lastik bottan 2’sindeki Afgan sığınmacılar da İstanköy’e ulaştı. Karada açıklarında, uluslararası sularda, su alıp, batma tehlikesi geçiren diğer bottaki 20 Afgan sığınmacının ise NATO görevi kapsamında İstanköy Adası’nda konuşlu bulunan ’CP 292’ borda numaralı İtalyan Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldığı belirtildi. Kurtarılan sığınmacılar İstanköy Limanı’na getirilip, Yunan polisine teslim edildi. Haberde, bir gecede İstanköy Adası’na 300 mültecinin geldiği vurgulandı. 



 
Editör: TE Bilişim