FETÖ tarafından 15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişimi sırasında Demokrasi Köprüsü’nde yaralanan Cuma Bilgili, o geceyi anlattı. Cuntacı askerlerin açtığı ilk ateş sırasında yaralanan Cuma Bilgili, "Tanklara biraz daha yaklaşmaya çalışınca taramaya başladılar bizi, yanımdakiler yere düştüler" dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşların tedavileri sürüyor. Cuntacı askerlerin Demokrasi Köprüsü’nde açtığı ateş sonucu yaralanan ve Sağlık Bakanlığı İstanbul İli Anadolu Yakası Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Evde Sağlık Hizmetleri Sağlık Koordinasyon Merkezi’ne bağlı ekipler tarafından evinde tedavisi sürdürülen 38 yaşındaki Cuma Bilgili, o gece yaşadıklarını anlattı.
Bilgili, ablasının telefonu ile olayı öğrendiğini ve bir büfede televizyonlardan tankları gördükten sonra Üsküdar Kısıklı’ya gittiğini söyledi. Yaralı Cuma Bilgili, "Olayı duyar duymaz Kısıklı’ya gittim. Kalabalıkla birlikte yürümeye başladık. Özel harekat polisleri anons yapmaya başladılar. ‘Sakin olun Cumhurbaşkanımız sağ, biraz sonra havalanına inecek.’ Bunları duyduğumda köprünün kapalı olduğunu ve bu şekilde Cumhurbaşkanımız buraya nasıl gelecek diye düşünmeye başladım. Köprüde tanklar vardı, polislerden beni bırakmaları için rica ettim ancak bırakmadılar. Bırakmayınca ben de parkın içine girerek köprüye doğru koşmaya başladım. Kalabalık bir grup vardı aralarına girip en öne geçtim" şeklinde konuştu.
"Biraz daha yaklaşmaya çalışınca taramaya başladılar"
Köprüye doğru yürümeye başladıklarını ifade eden Bilgili, "Birlikte gişeleri geçtik, tanklara doğru yaklaşırken yolda cam damacana gördüm ve onları fırlatmaya çalıştım. Çünkü ateş açıyorlardı. Biraz daha yaklaşmaya çalışınca taramaya başladılar bizi yanımdakiler yere düştüler. O an yere yattım, ateşler kesilince tekrar kalktım, tekrar taradılar. Bu defa kendimi sırtüstü yere attım, başımı mermilerden korumaya çalıştım. O anda bir şekilde mermi bacağıma girdi. Vurulduğumda ambulans yoktu. Kan kaybediyordum. Ben yerdeyken de vurmaya çalışıyorlardı. Bir anda ateş durunca ben de geri sürünerek kalabalığa doğru gittim" diye konuştu.
Çevredeki vatandaşlar tarafından bir araçla hastaneye kaldırıldığını anlatan Bilgili, "O an tanımadığım kardeşler gelip kucaklayıp araç aramaya başladılar. En sonunda bir araç bulup göğsünden vurulan başka bir arkadaşla, hastaneye getirdiler. Hastaneye vardığımızda sağlık görevlileri çok ilgilendiler. Hastanede o an pek kimse yoktu, olayın başları olduğu için. Gözümü açtığımda her tarafta yaralılar vardı. Devletimize, milletimize geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın. 246 şehit verdik 2 bin 100 gazimiz var ama ben yine de ucuz atlattık diyorum. Çok daha büyük felaket olabilirdi. Halkımızın atik davranması ve özverili olması, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve cesaretli oluşu, polisimizin özverisi bunların sonucudur. Çünkü o an içimizde de sivil polisler vardı, onlar da o an tanka sızmaya çalışıyorlardı" ifadelerini kullandı.
"Yaralıların takibi evde sürüyor"
Evinde sağlık kontrolü yapılan yaralılardan olan Cuma Bilgili’nin yarası doktorlardan tarafından kontrol edildi. Gerekli müdahalesi yapılan Bilgili, görevlilerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yaşanan süreçte yapılan sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi veren Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlu Hekimi Op. Dr. Sacit Türüdü, "Biz yaklaşık 3 sene önce kurulduk. Yılda yaklaşık  24 bin civarı hastamıza evde sağlık hizmeti veriyoruz. Yaşadığımız son acı olaydan sonrada oldukça ciddi bir rol aldık. Darbe kalkışmasının hemen ertesi günü tutuklu ve adli muayenelerini, bizim birliğimizle merkeze bağlı hekimlerimiz ve hemşirelerimiz tarafından yapıldı. Müteakiben bize sekreterlik tarafından iletilen yaklaşık 350 ye yakın hastanın takibini bizler yaptık ve yapıyoruz. Hastalarımıza tüm tıbbı konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Cumanın yarası da şuan gayet iyi. Yakında yürümeye başlar" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha