10 Türk denizciyi kaçıran deniz haydutlarıyla ilk irtibat kuruldu

Bir hafta önce Kamerun’dan Fildişi Sahili’ne doğru hareket halindeyken Gine Körfezi’nde 10 Türk gemiciyi kaçıran deniz haydutlarıyla ilk irtibatın kurulduğu öğrenildi.

PAKSOY-1 gemisinin 10 mürettebatını rehin alan deniz haydutlarıyla (korsan) bir hafta sonra ilk temas kurulabildi.

Bir hafta önce Kadıoğlu Denizcilik'e ait Türk bandıralı Paksoy-1 gemisi, Kamerun'dan Fildişi Sahili'ne doğru hareket halindeyken Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğradı.

Korsanlar, 10 Türk gemiciyi kaçırdı. 24 saat öncesine kadar da herhangi bir temas ya da iletişim kurulamadı.

Habertürk'ten Oya Aydilek'in haberine göre, Ankara'nın desteği ve şirketin girişimleri ile denizcileri kurtarmaya yönelik ilk olumlu sonuç alındı. PAKSOY-1 gemisinin 10 mürettebatını rehin alan korsanlarla hafta başında temas kurulabildi.

Korsanların 10 Türk denizciyi bırakma karşılığında fidye pazarlığına hazırlandığı, fidye tutarını yüksek ve pazarlık marjını geniş tutmak için temas süresini uzattığı ifade ediliyor.

Ankara da süreci çok yakından takip ediyor. Ankara, Kadıoğlu Denizcilik yönetimiyle sık sık görüşüyor, gelişmeler hakkında bilgi alıyor. Gerekli destek veriliyor.

Peki, 10 gemici ne zaman özgürlüğüne kavuşur? Kaynaklar, korsanlarla ilk temasın son derece önemli olduğunu belirterek "Bundan sonra hızlı bir süreç yaşanabilir. En kısa sürede denizcilerimizin kurtarılması, ailelerine ve sevenlerine kavuşması bizim için çok önemli" dedi.

Editör: TE Bilişim