Armatör: "Beni Sabote Ettiler" diyor.

Baba-T gemisinin mürettebatı İtalya'nin Milazzo limanında 2 aydan bu yana perişan durumda olduklarını iddia ederken, geminin armatörü Turgut Özata; DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada iddialarını yineledi.

Özata; önümüzdeki günlerde belgelerle daha geniş çaplı açıklamada bulunacağını belirtirken, yapılan suçlamalara karşı kendisini şöyle savundu:

"Olay şöyle gelişti. Gemimin yüklemesi Milazzo limanında 19 Aralık Cuma günü bitti, gemi Cezayir'e hareket edecekti. Gemi mürettebatından 3 kişi, yağcı, 3, kaptan ve çarkçıbaşı, ayrılmak istiyoruz diye dilekçe verdi, Milazzo'da ayrılacağız diye. Ben de sizin ayrılmanız için adam göndermem lazım vize almak lazım ayrılma hakkınız var ama bundan sonraki limanda Cezayir de ayrılın, Vize de yok tamam dediler, Çarkçıbaşı haricinde. Ancak o hafta sonu Cumartesi Pazar gemi orda beklerken itf temsilcisiyle görüşüyorlar ITF temsilcisi tabii ayrılırsınız diyor fikirlerini çeliyor Pazartesi  gemiye port state kontrolü geliyor 9 personel birden istifa ediyor bu kez. Biz sefere gitmiyoruz diyorlar. Ben de sizin sözleşmeniz var ayrılmanız için 15 gün geçmesi lazım dedim."

" O sırada PSC geliyor gemide kimse yardımcı olmuyor resmen sabote ediliyor gemi. PSC  orada yazıyor ITF diyor ki bunlar burada ayrılacaklar bende ITF e dedim ki sizin işiniz personeli istifa ettirmek değil. Bu sırada kiracı da bir uyanıklık yapıp zarar talep etti ben de orada bir avukat tuttum avukatı devreye soktum ayrılmak isteyen personel sözleşme hükümlerine göre ayrılabilir dedik, ama bu kez bunlar dediler ki biz ayrılmıyoruz bizim maaş skalamız ITF e göre bu ver bu parayı ayrılalım dediler. Bir göndediler ki 73 bin dolar maaş 11 kişi için aylık tutar ITF  skalasından ki böyle bir maaş yok bizim sözleşmemize göre 26-27 bin dolar tutması gerekiyor.

"ITF bunlara imza attırmış biz de bu şekilde mahkemeye gittik mahkeme dediki siz ancak sözleşme koşullarına göre maaş alabilirsiniz biz hem onlara hem kiracıya dava açtık biz kimsenin işine son vermedik şimdi mahkemenin sonuçlarını bekliyoruz yarın mahkememiz var"

özata ayrıca mürettebat için de "personel aslında 3 kişi hariç iyiniyetli kandırılmışlar onlar da 4-5 bin dolar maaş vaadine kanmışlar" dedi. Özata, önümüzdeki günlerde belgeleri ortaya koyacağını, ödediği maaş makbuzlarını ve aldığı kumanya makbuzlarını kamuoyuna sunacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim