Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2013 yılında yangından 75 hektar alanın zarar gördüğü Türkbeleni’nde 30 milyon lira bütçeli mesire alanının temeli atıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Fabrika kuracak bütçede bir yatırım. Bir fabrika gibi Manavgat’a iş, aş ve zenginlik getirecek” dedi.

Manavgat Türkbeleni Mesire Alanında Büyükşehir tarafından projelendirilen mesire alanının temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından atıldı. 2013 yılı Temmuz 75 hektarlık alan çıkan ve büyük zarara sebep olan orman yangını sonrası Türkbeleni’nde temeli atılan mesire alanı 35 hektar alan üzerine kurulacak. Büyükşehir Belediyesi’ni projesi olan alanda 2 bin kişilik amfi tiyatro, 7 gezinti köprüsü yer alan bin 350 metrekarelik bir havuz, 2 bin metrekarelik macera parkı yer alacak. Ayrıca alanın ortasında 60 metre uzunluğunda bir sancakta Türk bayrağı dalgalanacak. Törene Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da katıldı. Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünde gerçekleşen tören öncesi Kore Gazileri Başkan Türel’e plaket takdim etti.

Manavgat’a bir sözümüzü daha yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Türel, “30 milyon liralık bir yatırım. Fabrika kuracak bir yatırım. Bir turizm ve sosyal yatırımı gerçekleştireceğiz. Bir fabrika gibi Manavgat’a iş, aş ve zenginlik getirecek. Manavgat’ın değerini yükseltecektir. Güzel bir cazibe merkezi planladık” dedi. Türel, 2013 yılındaki yangında 75 hektarlık orman alanının zarar gördüğünü hatırlatan Türel, “Yanan orman arazisini de yeşil bir alan olarak koruyoruz ve daha yeşillendiriyoruz. Hem çevreyi koruyoruz, hem de istihdam ve sosyal açıdan burayı koruyoruz” dedi. Türel, çevrecilerden ödül alabilecek bir proje olduğunu sözlerine ekledi.

Manavgat’a toplamda 320 milyon liralık yatırım

Manavgat’ın altyapı problemlerini çözme konusunda çok ciddi mesafe kat ettiklerinin altını çizen Türel, Manavgat’ta 120 kilometre içme suyu, 86 kilometre kanalizasyon yaptıklarını, arıtmalarla birlikte alt yapıya 142 milyon TL yatırım yaptıklarını anlattı. 93 milyon liraya 4 kavşak da hayata geçirdiklerini de listeye ekleyen Türel, “Yol yapımları ile Manavgat’ta 3 senede yaptığımız yatırımlar 320 milyon TL’yi buluyor. Helali hoş olsun Manavgat’a” dedi. Bu yatırımların Büyükşehir Yasası sayesinde yapılabildiğine değinen Türel, “Ama hayırcı zihniyet biz Büyükşehir Yasası’nı çıkartmak istediğimizde ‘hayır’ dediler, ‘ülkeyi eyaletlere bölüyorsunuz’ dediler. Kalkınma ajansları kurulurken de aynı hayırcı zihniyet, ‘hayır’ dedi. ‘Türkiye’yi eyaletlere bölüyorsunuz, parçalıyorsunuz’ dediler. 10 senedir yürürlükte, birçok hizmete vesile oldu. Ülke bölündü mü? Bu safsatalara inanmayın. Yine aynı yalanları söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Manavgat için anlamı büyük

AK Parti Milletvekili Aydın Türkbeleni’nde çıkan yangının kendisini üzdüğünü belirterek, “Çocukluğumuz burada geçti. Manavgatlılar için burası çok önemlidir. Şimdi burada yeni bir projenin hayata geçmesi beni çok mutlu etti” dedi. Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ise Türkbeleni’nin Manavgat’ın önemli doğal varlıklarından birisi olduğunu hatırlatarak, Sorgun’da da planlanan projenin hızlandırılmasını istedi. Manavgat Belediye Başkanı Sözen de projenin Manavgat’a değer katacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mesire alanının temeli dualarla atıldı.Mesire alanı 450 gün sonra vatandaşın hizmetine girecek
Kaynak: iha