Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı kreş öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümünü hazırladıkları gösteriyle kutladı.

Konyaaltı Belediyesi Gürsu ve Uncalı Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevleri öğrencileri 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılını hazırladıkları çeşitli etkinlikler ile kutladı. Minik öğrenciler, ilk olarak saygı duruşunda bulundu. Ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyan öğrenciler, temsili olarak hazırladıkları Çanakkale Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktı.

Kreş öğretmenleri, öğrencilerine 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemini anlattı. Daha sonra ise öğrenciler ‘Çanakkale içinde vurdular beni’ ve ‘Türklerin gemisi’ türkülerini seslendirdi. Tören sonunda ise minik öğrenciler, ellerinde bayraklar ile İzmir Marşı’nı söyleyerek bu anlamlı günde gerçekleştirdikleri örnek etkinliği de noktalamış oldular.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bağımsızlığın simgesi cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin öneminin çocuklara küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi gerektiğini kaybetti. Başkan Böcek, “Çocuklarımız böyle etkinliklerle tarihlerini daha iyi anlama şansı buluyor. Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum” dedi.
Kaynak: iha