Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde bulunan Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, pehlivan yetiştirmek için “Güreş kursu” açtı.
Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ilçede başpehlivan yetiştirmek için “Güreş kursu” açtı. Muhammet Ali Sarıcalar ve Muammer Büyüksaka tarafından verilen ve 480 saat sürecek olan kursu 25 Başpehlivan adayı katılıyor. Recep Gürbüz Kapalı spor salonunda açılan kursta güreşçiler, günde 4 saat antrenman yapıyor.
Kurs öğretmeni Muhammet Ali Sarıcalar, gençlere ata sporu güreşi sevdirmenin ve öğretmenin yanında, onların ahlaken ve sosyal alanda da gelişmelerine katkı sağlamayı hedeflediğini, Kursta öğrencilere minder ve yağlı güreş branşlarında eğitim verildiğini belirtti.
Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Fatih Uslu, öncelikle ata sporu olan güreşin ilçede yaygınlaştırılması için bu kursu açtıklarını söyledi. Öğrencilerin boş vakitlerini kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde spor yaparak değerlendirmelerini istediklerini belirten Uslu, “Dönemler halinde ilçe merkezinde talepler doğrultusunda lise ve diğer ilköğretim okullarının katılımıyla kurs devam edecek” dedi.
Kaynak: iha