Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Öğrenci Topluluk başkanlarıyla biraraya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Öğrenci Toplulukları Koordinatörü Prof. Dr. Burcu Demirel, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Alim Turan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil Eroğlu, Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Özer Ceylan, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Uzm. Halime Çam, Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Özel ile Akdeniz Üniversitesi’nde aktif olarak faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının başkanları katıldı.

Öğrencilerin dilek, istek ve sorunlarını dinlemek için öğrencilerle biraraya geldiğini belirten AÜ Rektörü Mustafa Ünal, “Üniversitemiz bildiğiniz gibi gerek eğitim gerek araştırma gerekse girişimcilik alanında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bir tanesi. Böyle bir Üniversitenin Rektörü olarak her zaman öğrenci odaklı bir yönetimi benimsedim. Öğrencilerimizin fikir ve talepleri bizler için çok önemli. Biz göreve geldiğimizden günden buyana bunu vurguluyoruz. Bu toplantıda bunun bir göstergesi” dedi.

Toplulukların öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılmaları ve kendilerini geliştirmeleri açısından en önemli yapıyı oluşturduğunu söyleyen Rektör Ünal, “Öğrenci topluluklarının daha aktif çalışması için topluluk faaliyetlerine elimizden gelen her desteği veriyoruz. Bunun yanında gerek özel hayatınızda gerekse eğitim hayatınızda karşılaştığınız zorluklarda sizlere yardımcı olmaya, sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yüz yüze yahut sosyal medya aracılığıyla bana ulaşan arkadaşlarınızla görüşüyorum ve sorunlarına çözüm üretiyoruz. Bundan sonrası için belli aralıklarla yapacağımız bu toplantılar ile bunu bir sistematiğe oturtacağız. Sizlerin istek, öneri ve sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: iha