Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Özgökçe, Türk ve dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın ve vatan için canlarını feda eden Şehitler Günü’nün onurunu yaşadıklarını ifade etti. Çanakkale Savaşı’nın tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi demir ve çeliğin, insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, “Çanakkale, orduları dize getiren, dünyanın en güçlü silahlarına karşı süngü takarak savaşan bir milletin kazandığı zaferdir. Çanakkale’de kazanılan zafer; iman, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymada en önemli faktörler olmuştur. Hangi etnik kökene mensup olursak olalım; Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayırımı yapmadan Çanakkale’de gösterdiğimiz bu birlik, beraberlik ve dayanışmaya milletçe bugün de ne kadar ihtiyacımızın olduğunu çok iyi idrak etmemiz gerekiyor” dedi.

Çanakkale ruhu ne ise 15 Temmuz’un da aynısı olduğunu kaydeden Başkan Özgökçe, 15 Temmuz gecesi şehit olanların belli bir vilayetten, belli bir etnik yapıdan değil, ülkemizin dört bir yanından insanlar olduğunu söyledi. O insanların; ülkenin birlik beraberliği, huzuru, güçlü ve onurlu bir ülke için şehit olduklarını vurgulayarak, “102 yıl önce Çanakkale için merhum Mehmet Akif Ersoy ne güzel söylemiş, ’Bastığın yerleri toprak! diyerek geçme, tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.’ Büyük Türk milleti Çanakkale’de vatanımızı işgal eden ve tarih sahnesinden silmek isteyen haçlılara karşı kahramanlık destanı yazmıştı. Çanakkale; devlet, millet, ırk, mezhep kaynaşmasının, dayanışmasının kardeşlik ve birlik ruhuyla bayraklaştığı bir meydan olmuştu. 15 Temmuz 2016’da Türk milleti kıyamete kadar dimdik ayakta duracak, Türkiye coğrafyası dünya var oldukça bütünlüğünü koruyacak, Türk bayrağı kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak, ezanlar semalarımızda sonsuza kadar yankılanacak ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacağının mücadelesiydi” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’da halkın dünya lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tam desteğini verdiğini söyleyen Özgökçe, “Yine 15 Temmuz’da halk iradesini hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğini gösterdiği gibi inşallah 16 Nisan’da da başta Hollanda, Almanya ve haçlı zihniyetine gerekli cevabı verecektir. Milyonlarca insanımız gözünü kırpmadan şehadete koşarken, bu yüce millet, milli mücadeledeki istiklal ruhunu koruduğunu, bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Devletimize, milletimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden hain odakları bertaraf edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz günü kutsal vatanını canları pahasına koruyan aziz milletimizin kahraman evlatları ile başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebetiyle bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha