Antalya DTO'dan Alanya'ya Ortaklık Önerisi 

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Alanya ve Antalya limanlarının tek destinasyon olarak pazarlanması, gelirin de bölüşülmesi önerisinde bulundu. 
 
Erol, DTO Meclis Başkanı Serdar Göksel ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Bölge denizciliğinin sorunlarını konuşmak, sektöre ne gibi katkılar sağlayabilecekleri belirlemek amacıyla Başkan Sipahioğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Erol, Sipahioğlu'na Batı Akdeniz'de Alanya ve Antalya limanlarının tek bir destinasyon olarak pazarlanmasını, elde edilen gelirin ise iki liman arasında pay edilmesini önerdi.

1967-1977 yılları arasında Alanya ve Antalya limanlarının bu şekilde çalıştığını ve son derece başarılı sonuç alındığını anlatan Erol, kruvaziyer turizmde söz sahibi olan bölgenin, böylelikle daha da güçleneceğini dile getirdi. Erol, Sipahioğlu'nun bu öneriye destek vermesini istedi.

Belediye Başkanı Sipahioğlu ise Alanya'da son yıllarda denize önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Balıkçı barınağı, yapılmakta olan yat limanı ve yapılması planlanan Denizcilik Müzesi'nin bu yatırımlar arasında bulunduğuna dikkati çeken Sipahioğlu, ''Yatırımların ilçeye kruvaziyer gemileriyle gelen turistleri cezbedeceğini düşünüyorum. Gemilerle gelen turistin harcama kabiliyeti daha fazla. Bu potansiyeli değerlendirmeliyiz'' dedi.

Editör: TE Bilişim