Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırabilmek için önemli projelerle gündeme gelen Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Yakacık Mesire Alanı’nda ’Engelsiz Spor Şenliği’ne imza attı.

Yenimahalle Belediyesi, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırabilmek için çalışmalarına yenisini ekledi. Şenlik öncesi alanı hınca hınç dolduran engelli vatandaşlar ve ailelerini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yalnız bırakmadı. Şenlik alanına melek kıyafeti giymiş iki engelli kız çocuğu ile giren Yaşar, engelliler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Başkan Yaşar, “Bugün engelli vatandaşlarımızın engel tanımadan nasıl spor yaptıklarını göreceksiniz. Çeşitli etkinliklerle gün boyu eğlenecek, ödüller kazanacak, hediyeler alacaksınız. Bu etkinliği, Yenimahalle Belediyesi adına yapmaktan onur duyuyorum. Cumhuriyetin kurucuları; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları hiçbir ayrım yapmaksızın, hangi ırktan hangi mezhepten olursa olsun rengine bakmadan, inancına bakmadan eşit yurttaşlığı hedeflemişlerdir. Bizi bu noktalara getiren cumhuriyettir. Bugün engelli vatandaşlarımıza bazı haklar verilmişse bu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının sayesindedir. Biz bunlara sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Göreve geldiğim günden beri herkese eşit hizmet götürdük. Yerel yönetim olarak engelliler adına faaliyet gösteren spor kulüplerine, derneklerine her zaman sahip çıktık, aynı zamanda engellilerimize iş hayatında istihdam da yarattık” dedi.

Şenliğe Empati Yarışması damga vurdu

Yenimahalle Belediyesi spor eğitmenlerinin de yer aldığı etkinlikte, erkek antrenörler CrossFit ve Insanity gösterisi ile bayan eğitmenler ise Zumba gösterisi ile alkış topladı. Gösterilerin ardından belediye tarafından ödüllü yetişkin ve çocuk yarışmaları düzenlendi. Birçok hediyenin dağıtıldığı yarışmalar içerisinde en çok dikkati Empati Yarışması çekti. Sağlıklı vatandaşlar tekerlekli sandalyeye binerek fiziksel engelli vatandaşları anlamaya çalıştı. Yarışmalar sonunda sahneye çıkan engelliler, engellileri anlamaya yönelik pankartlar açtı ve üzerinde sevgi saygı, birlik doğruluk yazan balonları gökyüzüne bıraktı. Karadeniz şarkılarının başarılı yorumcuları Tanju Topal ve Yusuf Aydın’ın sahneye çıkmasıyla vatandaşlar, coşkulu bir şekilde horon tepti ve halay çekti. Gün boyu süren etkinlikte tüm çocuklara oyuncak, çiçekli taç ve pamuk şeker dağıtılırken, belediye tarafından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Etkinliğe Başkan Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal ve Yenimahalle Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüreğir de katıldı.
Kaynak: iha