Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Başsavcısı Ali Çalık ve Gölbaşı eski belediye başkanlarıyla belediyenin 52’nci kuruluş yıl dönümü kapsamında Mogan Gölü’nde düzenlenen tekne turunda bir araya geldi.

Eski TBMM Başkanı Çiçek yaptığı açıklamada, Gölbaşı’na hizmet etmiş belediye başkanlarının çoğunun burada olduğunu belirterek, “Elbette gölün temizliği önemli ama bu fotoğraf bundan daha önemli. Bakarsanız; çok değişik siyasi partilerden geçmişte belediyeye hizmet etmiş ve şu anda bir araya gelmiş başkanlarımız var. Türkiye’nin ihtiyacı olan da bu fotoğraftır. Bu fotoğrafı tüm Türkiye’de egemen kılabilirsek yaşadığımız il, ilçe, belde, köy daha huzurlu olur” dedi.

Gölbaşı’nın Ankara’nın prestijli ilçelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Çiçek, “Elbette herkes buraya hizmet etmeyi arzu eder. Geçmişte yapılan çalışmalar olmuştur ama değerli Gölbaşı Belediye Başkanımız Fatih Bey seçildikten sonra göl temizliği konusunu öncelikli bir konu olarak kabul etti. Hem Ankaralı hem de bölgede yaşayan birisi olarak bu projenin hayata geçirilmesi için birlikte yoğun bir çaba sarf ettik. Belediye başkanımızın ısrarlı takibi son derece önemlidir. Bu çalışmalar kısa sürede yapılacaktır. Bizlerin de Mogan Gölü’ne gözü gibi bakması, koruması lazım” ifadelerini kullandı.

Başkan Fatih Duruay da, teknede gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölbaşı’nın hem metropol hem de Anadolu kültürünün yaşandığı bir ilçe olarak kendi kimliğini korumaya devam ettiğini söyledi. Gölbaşının en büyük sıkıntılarından olan Mogan Gölü’nün temizliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Duruay, “Eski belediye başkanlarımız da bu işle ilgili çalıştılar, çabaladılar. Mogan Gölü’nün temizliği de inşallah bize nasip olacak. 40 yıldır kirlenen gölümüzün yaklaşık 20 yıl önce temizliği konusunda karar verilmişti. Ancak o günden bu güne kadar yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı. Mogan Gölü eski berraklığıyla beraber bir sene sonra halkımızın hizmetine açılacak. Ankara’mızın sayılı mesire alanlarından olan Mogan Gölümüz daha temiz olacak. Türkiye’mizde hain saldırının olduğu günün sabahında sözleşme yapıldı. O olağanüstü günleri çıkartırsak çalışmalar gayet normal gidiyor. Mogan Gölü’nü temizleyecek araçların hepsi geldi. Şu anda istasyonlarımız kuruluyor. Bir sene içerisinde Mogan Gölü dip çamuru temizliği bitmiş olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 tane tekne verilecek. Bu tekneleri de kıyı temizliğinde kullanacağız. Üstteki kirliliğe de dur diyeceğiz. Bu sene başlayacak olan kürek, kano ve yelken yarışları önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Hem bakanlığımız hem de federasyonlarımızla beraber bu çalışmaları yürüteceğiz. Mogan Gölünü su sporları merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.
Kaynak: iha