Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Keçiören Okullar Ligi’nde futbol ve futsal branşlarında final heyecanı yaşandı. Çok çekişmeli geçen maçlar sonunda dereceye giren okullar madalyalarını, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın elinden aldı.

Gençlere sporu sevdirmek ve sporcu bir nesil yetiştirmek amacıyla Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle gerçekleştirilen Okullar Ligi’nde madalyalar sahiplerini buldu. Okullar Ligi Futbol Ortaokul Erkekler kategorisinde 23 takımdan 350 sporcu toplam 36 maç, Futsal Küçük Erkekler kategorisinde 20 takımdan 200 sporcu toplam 32 maç yaptı. Ali Özdemir Spor Tesisleri’nde düzenlenen final müsabakalarını Başkan Mustafa Ak’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Uzunoğlu ve çok sayıda sporsever de izledi.

Okullar Ligi’ne katılan bütün öğrencileri ve onları çalıştıran öğretmenlerini tebrik eden Başkan Mustafa Ak, tatlı bir rekabetin yaşandığı müsabakalarda dostluğun ve kardeşliğin kazandığını söyleyerek, “Hepiniz ayrı ayrı bizim için değerlisiniz ve gönlümüzün birincilerisiniz. Yine müsabakalara katılan tüm okullarımıza malzeme desteğinde bulunacağız. Birinci olmak önemlidir, ama takım halinde turnuvaya katılmak daha da önemlidir. Keçiören’den dünya çapında yıldızlar çıksın ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etsinler istiyoruz. Bu da sizlerin hedefi olsun" diye konuştu.

Müsabakaların sonunda Futbol Ortaokul Erkekler kategorisinde birinci Osman Hamdi Bey Ortaokulu, ikinci Aşık Veysel Ortaokulu ve üçüncüler Hun Ortaokulu ve Hacı Mustafa Tarman Ortaokulu oldu. Futsal Oratokul kategorisinde de birinci Aşık Veysel Ortaokulu, ikinci 23 Nisan ve üçüncüler de Özel Hayat Koleji ile Yeşiltepe Ortaokulu oldu. Dereceye giren okullara madalyalarını Başkan Mustafa Ak ve Abdurrahman Uzunoğlu verdi. Program müsabakalara katılan tüm sporcularla çektirilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Kaynak: iha