Down sendromlu sporcular, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Down sendromlu sporcular Kardelen Demir(18) ve Hülya Zeynep Akçay(10), sporun ve sporcunun destekçisi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’nda atletizm ve yüzme sporları ile uğraşan Down sendromlu Kardelen ve Hülya Zeynep Keçiören’de ikamet ediyorlar. Kardelen geçen yıl Özel Sporcular Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği Atletizm Bölgeler Şampiyonası’nda 200 metre yarışında kendi yaş grubunda birinci, Hülya Zeynep de 100 metre yarışında kendi yaş grubunda birinci olmuştu. Kendilerine verdiği destek için Mustafa Ak’a teşekkür ziyaretinde bulunan sporculara, Kardelen’in annesi Sevgi Demir(45) ile Hülya Zeynep’in babası İsmail Akçay da eşlik etti.

2020 olimpiyatlarına hazırlanıyorlar

2020 yılında gerçekleştirilecek Özel Sporcular Olimpiyatları’na hazırlanan down sendromlu sporcular Başkan Ak’a madalya sözü verirlerken, Kardelen Demir “Başkanım, ben sizi tanıyorum. Keçiören’de birçok yerde sizi görüyorum ve sizi çok seviyorum” dedi.

Keçiören Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerinin yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Ak ise, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizlere destek vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra katılacağınız her yarışmadan madalyalar ile Keçiören’e dönmenizi diliyorum” diye konuştu. Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.
Kaynak: iha