Hayat Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Songör, yarın çocuklara geleceği emanet ederken, vatanı da emanet edebilmek için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Hep tehdit ve tehlike altında olan vatanımızı nasıl gerekiyorsa o şekilde muhafaza etme gereği duyuyoruz ve bu şuuru öğrencilerimize de aktarmak ve yansıtmak adına bu tip organizasyonları çok önemsiyoruz" dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü Hayat Koleji’nin ev sahipliğinde, Leyla Gencer Sahnesinde gerçekleştirilen programla anıldı. Hayat Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Songör, Genel Müdür Hidayet Doğan ve Okul Müdürü Recep Uzanlık’ın da aralarında yer aldığı seyirci kitlesi oldukça kalabalıktı. Programda, Ankara genelinde birçok ortaokul öğrencisinin katıldığı "Bir Destandır Çanakkale" konulu resim ve şiir yarışmasının birincileri belirlendi. Aynı zamanda öğrenciler program boyunca müzik ve tiyatral gösteriler sergilediler. Mehmetçiğin cephede şehit düşmesi, annelerin evlatlarını askere göndermesi gibi temaların işlendiği tiyatro gösterileri seyirciye duygusal anlar yaşattı. 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili de bir sinevizyon gösterimi yapıldı ve ardından öğrenciler Dombra şarkısını kendi tarzlarıyla yorumladılar, Türk bayrağıyla sahneyi doldurup renklendirdiler. Çocukların performansları izleyici tarafından büyük alkış aldı.

"Çanakkale destanının benzeri yaşandı"

Çanakkale Zaferi’ni her yıl çeşitli sosyal faaliyetlerle andıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Songör, Çanakkale’de yedi düvele karşı verilen mücadelenin biraz daha değişik bir şeklinin bugünlerde yaşandığını vurgulayarak, "Vatanımızın değişik şekillerde hep tehdit ve tehlike altında olduğunu görüyoruz, bunlara karşı da vatanımızı nasıl gerekiyorsa o şekilde muhafaza etme gereği duyuyoruz. Bu şuuru öğrencilerimize de aktarmak ve yansıtmak adına bu tip organizasyonları çok önemsiyoruz. Çanakkale’de yaşanan o dehşeti kısa süre de olsa bize tekrar yaşatan bir darbe girişimi yaşadık. 15 Temmuz’da malesef gördük ki bu vatanın düşmanı sadece dış mihraklar değil, kendi içimizden de hainler çıktı. Bu nedenle bizim 102 yıl önce verdiğimiz mücadelenin aynısını, yarın geleceği emanet ederken vatanımızı da emanet edebilmek amacıyla vermek durumundayız" şeklinde konuştu.

Yarışmanın finaline gelmiş olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Genel Müdür Doğan ise, Çanakkale’nin bir aşk, iman, vatanseverlik, insan olmak ve insan olmayı hatırlatmak olduğunu söyledi. Bu anlamlı günde çocukları da sürecin içerisinde görmek istedikleri için böyle bir yarışma düzenlediklerini belirtti. Okul müdürü Uzanlık da, bu programı Ankara genelinde 100’ü aşkın okulla gerçekleştirdiklerini, geleneksel hale gelen etkinliğin bu yıl 7’incisini düzenlediklerini ve katılımın her sene katlanarak devam ettiğini vurgulayarak, bu yıl vatan severlik değerini ön plana çıkardıklarını kaydetti. Programın sonunda çizdiği resimle birinci olan 6’ıncı sınıf öğrencisi Beyzanur Tunç ve diğer öğrencilere ödül takdim edildi. Davetliler resim sergisini gezdi.
Kaynak: iha