Muz niyetine kokain

Ambarlı Limanı’nda muz konteyneri içinde 110 kilo kokain ele geçirildi. Uyuşturucunun, bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu ve piyasa değerinin 35 milyon lira olduğu belirtildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirdiği operasyonda 110 kilo kokain ele geçirildi. Konuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Ekvador Guayaquil çıkışlı Singapur bayraklı M.B. isimli gemi İzmit Evyap Limanı’ndan hareket ettikten sonra izlemeye alındı. Ekvador’dan kalkarak İstanbul Ambarlı Limanı’na gelen geminin takibi liman girişine kadar sürdürüldü.

Tahliye edilen 80 adet soğutuculu konteynerde gerçekleştirilen aramada, muz yüklü konteynerdeki kolilerinin üzerinde 4 adet siyah renkli çanta tespit edildi. Çantalardaki paketler içerisinde bulunan beyaz renkli tozun kokain cinsi uyuşturucu olduğu anlaşıldı. 96 paket halinde ele geçirilen 110 kilogram ağırlığındaki uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 35 milyon TL olduğu belirlendi. Gümrük Muhafaza birimleri tarafından bugüne kadar tek seferde en yüksek miktarda kokain cinsi uyuşturucu yakalamasının gerçekleştirildiği olayla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.”

Muz niyetine kokain

Editör: TE Bilişim