Amasya Üniversitesi tarafından düzenlenecek ’I. Uluslararası Göç ve Kültür Sempozyumu’nun özet gönderim süresinin 19 Eylül’e kadar uzatıldığı bildirildi.
Üniversiteden yapılan açıklamada, 1-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda tarihsel, ekonomik, sosyal, politik nedenleri ve sonuçları bulunan karmaşık göç olgusu kültürel, sanatsal boyutlarıyla ele alınması planlanıyor.
Sempozyumun genel çerçevesini kültürel anlamda göç, ana çerçevesini ise sosyal bilimlere yansıma biçimiyle göç oluşturduğunu belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “İnsanlık tarihi bakımından olduğu kadar, Türk kültür tarihi açısından ayrı bir öneme sahip olan atlı-göçebe kültür dairesi ile yerleşik tarım hayatının getirdikleri ve nihayetinde endüstrileşme ile başlayan farklı göç unsurlarının değişik boyutlarıyla ele alınması amaçlanan bu sempozyumda, bir yandan da 20. yüzyılla yaygınlaşan ve yoğun bir biçimde de coğrafyamızı etkilemekte olan savaş sonucu gerekçelerine dayanan mübadele, mültecilik gibi zorunlu göçlerin ve bunlarla oluşan kültürel unsurların ele alınıp irdelenmesi amaçlanmaktadır” dedi.
Orbay, “Bu sempozyumda sunulan bildiriler, basım için gerekli düzeltme ve düzenlemelerin yazarlarınca yapılmasının ardından, bildiri kitabı olarak yayımlanacaktır. Katılımcılar tarafından gelen yoğun istek üzerine özet gönderim süresi 19 Eylül 2016 tarihine kadar uzatılmıştır. I. Uluslararası Göç ve Kültür Sempozyum organizasyonuna destek veren tüm kurumlara ve bilim insanlarına şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha