Amasya’da Vali İbrahim Halil Çomaktekin’in talimatıyla belirlenen ihtiyaç sahibi 36 çocuğa 2 ay süreyle ücretsiz yüzme kursu verilmeye başlandı.
Amasya Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda başlayan kursu beraberindeki Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek ile birlikte takip eden Vali Çomaktekin, Amasya’nın spor tesisi bakımdan çok iyi bir noktaya geldiğini ancak daha önemli olanın ise bu tesislerden vatandaşları faydalandırabilmek olduğunu söyledi.
Kursa başlayan çocukların malzeme ihtiyaçlarının da devlet tarafından karşılandığını belirten İbrahim Halil Çomaktekin, “Yetenekli çocuklarımızı ve gençlerimizi tespit edip, bu güzel yüzme havuzundan onların da faydalanmasını sağlamamız gerekir diye düşündük. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ortaklaşa bir çalışma yaptılar. Bu çalışma neticesinde buradaki yavrularımız bu güzel mekandan faydalanarak, küçük yaştan itibaren yüzme gibi önemli bir spor dalını öğrenecekler. Projede emeği geçen tüm kuramlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Amasya’da yüzme havuzu, kapalı spor salonları ve diğer tesisler yapıldığını anlatan Çomaktekin, ilerleyen süreçte engelli vatandaşlara ve sevgi evlerinde kalan çocuklara yönelik yüzme kursları da düzenleneceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: iha