Altınbaş'ın denizcilik yatırımları tam gaz

Altınbaş Holding bünyesinde yer alan Galata Denizcilik'in Selah Tersanesi'nde inşa ettirdiği Topaz T. kimyasal tankeri mart ayı başında sefere girecek.

Galata Denizcilik ile gemi inşa alanında, Transal Denizcilik ile gemi işletmeciliği alanında faaliyetlerini sürdüren Altınbaş Holding'in yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Altınbaş Holding, Galata Denizcilik'in Tuzla Selah Tersanesi'nde inşa ettirdiği "Topaz-T" ile Transal Denizcilik'in filosuna bir gemi daha katmış oldu. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, "Denizcilik sektöründe yatırımlarımız sürecek" dedi.

Topaz-T'nin denize indirilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan İmam Altınbaş, küresel krizin denizcilik sektöründe yarattığı fırtınadan kurtulmak için devlet, finans sektörü ve denizcilik sektörü temsilcilerinin ortak hareket etmeleri gerektiğini belirtti. İmam Altınbaş, "Türkiye'nin ihracat performansında son derece kritik önemi olan bu sektöre yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İmam Altınbaş, denizcilik sektöründe sadece Türkiye'de değil dünyada da önemli bir oyuncu olmak için tanker taşımacılığı ile birlikte kuru yük, konteyner ve Ro-Ro taşımacılığı alanlarında büyümeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 
Topaz T. aynı serinin ikinci gemisi

Erkan Selah Başkanlığındaki Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Tic. AŞ tarafından Selah Gemi İnşa Tersanesi'nde Altınbaş Holding grubunda yer alan Galata Denizcilik ve Tic. AŞ için inşa edilen M/T Topaz-T kimyasal ürün tankerinin mart ayında sefere gireceği açıklandı.

Selah Gemi İnşa Tersanesi Genel Müdürü Y. Müh. Ersan Tezmen 10 Ocak cumartesi günü denize indirdikleri Topaz T.'nin Altınbaş Holding grubu adına inşa edilen 11,000 dwt'lik "Sapphire-T" kimyasal tankerinden sonra aynı serideki, fakat daha değişik teknik özelliklere sahip ikinci kimyasal tanker olduğunu söyledi.

IMO II kimyasal tanker M/T Topaz-T'nin yüksek teknolojisi ile dikkat çektiğine işaret eden Ersan Tezmen şöyle devam etti: "Birbirinden bağımsız 14 kargo tankı ile güverte üzerinde silindirik 2 slop tankı elektrikli 14x250 m3/h ve 2x100 m3/h deepwell pompalarla donatılan gemiye, bu şekliyle esnek parsel yük taşıma kabiliyeti kazandırılmıştır. Geminin yapısı, asimetrik olarak 1.025 t/m3 yoğunlukta tam kapasite, 1.54 t/m3 yoğunlukta ise kısmi olarak yüklenebilecek şekilde tasarlanmıştır. Her biri 2574 kW olan iki makineli ve pitch kontrollü pervane sistemi ile 450 kW'lık baş itici pervanesi gemiye yüksek manevra kabiliyetine sağladığı gibi makinelerden birinin arızası durumunda dahi seyrine devam ettirebilmektedir. Gemi, ortalama 13.5 Kn süratle yaklaşık 7000 nm seyir yapabilmektedir."
 
Topaz T.'nin teknik özellikleri
 
Gemi Sahibi: Galata Denizcilik Tic. AŞ

Dizayn: Navtek AŞ

Gemi Adı: Topaz-T

Tam boy: 136.60 m

K.A.boy: 130.00 m

Genişlik: 20.00 m

Derinlik: 10.90 m

Kargo kapasitesi: 15350 m3

Slop kapasitesi: 478 m3

Tonajı: 14000 Tdw

Hız: 13.50 Kn

Klas: BV

Teslim tarihi: Şubat 2009

Editör: TE Bilişim