Almanya ile Çifte Vergilendirme Yolda

Almanya ile çifte vergilendirme anlaşması yapılması konusunda bir sorun olmadğını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pasaport ücretlerindeki indirimin de hem içerde hem dışarda vatandaşlara olumlu yansıyacağını belirtti.

Mehmet Şimşek, Dünya Ekonomi Enstitüsü’nün davetlisi olarak, Almanya’nın Kiel kentinde düzenlenen 2010 Ekonomi Ödülleri törenine katıldı.

Törenin ardından Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile bir araya gelen Şimşek, çifte vergilendirme konusunda ikili bir görüşme yaptı.

Mehmet Şimşek, görüşme sonrasında pasaport ve değerli kağıt bedelinde yarı yarıya varan indirimlere gidilmesi ve çifte vergilendirme konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, "Türkiye’de her zaman harçlar vergiler artırılmıyor. Bakın düşürüldüğü dönemler de oluyor. Biz pasaport harçlarını yüzde 50 düşürdük. Pasaportlarda kıymetli evrak bedelini de çok ciddi bir şekilde neredeyse 3/1’e yakın bir fiyata indirdik. Daha fazla vatandaşımız daha az ücret ödeyerek pasaporta kavuşma imkanına sahip olacak" diye konuştu.

Almanya ile çifte vergilendirme anlaşması yapılması konusunda herhangi bir sorun bulunmadığını belirten Maliye Bakanı Şimşek, metinler hazır olunca anlaşmanın imzalanacağını ve 2011’den önce de yürürlüğe gireceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim