Akdeniz'in parlayan yıldızı Mersin Limanı

Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin'in denizcilik sektörünün yıldızı olacağına inandığını vurgulayarak, bu kapsamda önümüzdeki dönemde yapılması gerekenleri sıraladı.

Mersin ile Antalya marinalarının birbirine entegre edilmesini öneren Lokmanoğlu, bunun yanında Mersin-Lübnan, Mersin-Mısır ve Mersin-Kuzey Afrika arasında hat oluşturularak yolcu ve kruvaziyer turizminin geliştirilmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Mersin'de denizciliğin lokomotifinin Mersin Limanı olduğuna dikkat çeken Lokmanoğlu, 2007 yılında özelleşmesi tamamlanan limanın ulusal ve uluslararası ticaretin önemli bir noktasında olmanın avantajını da iyi değerlendirmek istediğini söyledi.

Lokmanoğlu, hammadde kaynaklarına sahip olmak için Orta Asya başta olmak üzere Sibirya ve Kafkasya ile İran, Irak, ve ArapYarımadası'nın yanı sıra Afrika'ya daha kolay ve güvenilir bir biçimde ulaşmaya çalışmak istediğini anlattı.

Lokmanoğlu, Marmara Bölgesi'nde yoğunlaşan denizciliğin bölgeye yönlendirilmesi, marinaların modern yapılarıyla işletmeye açılmasının Akdeniz'de denizciliğe ivme ve yeni bir heyecan kazandıracağını vurguladı.

 

Editör: TE Bilişim