Kendi Küçük Keyfi Büyük

Akdeniz'in gözdesi Kıbrıs, tatilcilerin bir taşla birçok kuş vuracağı tam bir cennet. Güneşin terk etmediği sahilleriyle deniz tutkunlarını ihya eden ada, hareketli geceleri ve tarihi özelliğiyle farklı bir tatil peşinde koşanları büyülüyor Kıbrıs bozulmamış doğası, eşsiz tarihi zenginlikleri ve dost canlısı insanlarıyla anavatandan bir parça. Türkiye'ye bir saatlik mesafede olan bu ada farklı bir ülkeyi keşfederken evinizdeymişsiniz hissini yaşatıyor. İster hafta sonu kaçamağı isterseniz de uzun ve keyifli bir tatil geçirmek için Akdeniz'in incisi Kıbrıs'ı tercih edebilirsiniz. Güneşin her zaman göz kırptığı bu adada eşsiz bir tatilin keyfini erken rezervasyon fırsatlarıyla yakalamak için acele edin. Kıbrıs'ın incisi Girne, şehre adım atar atmaz ünlü kalesiyle karşılıyor. 7'inci yüzyılda Arap akınlarına karşı kenti korumak amacıyla yapılan bu kale, şehrin binlerce yıllık muhafızı adeta.

ADANIN MUHAFIZI

Kale içinde yer alan Batık Gemi Müzesi bugüne dek ele geçirilen en eski gemi kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. 1974 Barış Harekâtı'nın izlerini taşıyan bu şehirde Karaoğlanoğlu Şehitliği mutlaka görülmesi gereken duraklardan. Casinolarıyla ayrı bir üne sahip olan kentin Türk ve dünya mutfağından lezzetler sunan restoranları ise dillere destan.

BİR MASALI YAŞATIYOR

Düz bir ova üzerine kurulu Lefkoşa, Türk ve Rum kesimlerini ayıran yeşil hatla ikiye ayrılıyor. Makarios Sarayı, Ledra Palace Sınır Kapısı, Barbarlık Müzesi, Venedik Sütunu gibi eserlere ev sahipliği yapan şehir tarihi bir masalı yaşatıyor. Dünle bugünün harmanlandığı bu şehirde dar ve çıkmaz sokaklar tarihin havasını soluturken, yüksek binalar, geniş kavşaklar ve büyük parklar modern dünyanın kapılarını aralıyor.

DOĞAL GÜZELLİKLER

Tarihi değerleri ve doğal dokusunun yanı sıra bitki örtüsü ve carettalar Kıbrıs'ın doğal güzelliklerinden. Her sene Chelonia Mydos (yeşilbaş) ve Caretta Caretta (logger head) kaplumbağaları tarafından ziyaret edilen adada yumurtlama yaptıkları kumsallardan biri olan Alagadi koruma altında. Her yıl yumurtlama dönemi olan mayıs ve ağustosta adayı ziyaret eden bu şirin ziyaretçiler meraklılarına eşsiz fotoğraf kareleri sunuyor.

ERKEN REZERVASYON FIRSATI

Kıbrıs otellerinde yüzde 35'e varan indirim oranıyla erken rezervasyon fırsatları sunuluyor. Ünlü sanatçıların konser ve gala etkinliklerinin bulunduğu bu otellerde erken rezervasyonlu muhteşem bir Kıbrıs tatili sizleri bekliyor.

Editör: TE Bilişim