Bakın bu olayı nasıl anlatıyor: “Tiger Woods, bu fikri çok beğendi, tarihi bir fırsat olarak gördü. Çünküİstanbul’un 2 kıtanın ortasında bir şehir olduğunu bilmiyordu. İlk gelişinde zaten Türkiye’yi çok sevmişti. Bu yıl da önümüzdeki yıl yine gelebileceğini söyledi.” Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu, aslında bir denizci. Şimdi adı İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi olan, Yüksek Denizcilik Okulu mezunu.

Uzak yol gemi kaptanı. 6 yıl denizlerde kaptanlık yapmış. 1986’da Atlantik Denizciliği kurmuş. Gemi acenteliği, gemilere servis derken şu anda gemi işletmeciliği yapıyor. Ahmet Ağaoğlu, “2008 Eylül’ündeki global krizden sonra hâlâ bu işi yapıyoruz. Krizden en ağır etkilenen sektörlerden biriyiz. 2015’ten önce toparlanmamız zor görünüyor. Denizcilik; karada çalışan için de, denizde çalışan için de zor, meşakkatli. 2 gün denizde işler iyi gitsin; üçüncü gün mutlaka bir sorun yaşanır. Denizciliğin karadaki hali de böyledir” diyor. Edebiyata çok meraklı olan Ağaoğlu, Londra’da akademisyen olarak çalışan kızının yazılarını çok seviyor.

Hüsnü Şenlendirici çok özel

Kazım Koyuncu’yu çok severdim. Çok sık dinlerim. Bizim yörenin müziklerini çok seviyorum. Çok stresli olduğum zaman Hüsnü Şenlendirici’yi dinlerim. Başlıbaşına değerlendirilmesi ve incelenmesi gereken çok özel bir yetenek. Klasik müzik dinler gibi, keyif içinde dinliyorsunuz...

Gemi eskileri topluyorum

Çok eski gemilerin eşyalarını topluyorum. Fenerler, pusula, makine telgrafı, yön bulmaya yarayan mekanik aletler, işaret fişeği gibi... Resim koleksiyonum yok. Fakat vakti zamanında, Sovyetler Birliği döneminde, söylemesi ayıp belki ama 50 dolara çok önemli Rus ressamların resimlerini alıyorduk. O zamanlar öyleydi.

Kızım Londra’da öğretim üyesi

Edebiyatı ve kitap okumayı çok seviyorum. En çok da kızımı takip ediyorum. Aslıhan şimdi Londra’da King’s College’da öğretim üyesi. Osmanlı’nın son, Cumhuriyet’in ilk döneminde kadının Türk edebiyatındaki yeri üzerine doktora yaptı. Blog yazıyor, dergilere makale yazıyor. Tolstoy, Dostoyevski başta, Rus edebiyatına düşkünüm. Jack London’un tüm kitaplarını okudum. Hemingway de öyle.

Gittiğim yerler bellidir

Gece hayatına çok düşkün değilim. Mecburen giderim fakat 10-11 gibi kalkarım. Papermoon, Vogue, Sunset, Borsa, Masa, Balıkçı Kahraman dışında pek bir yere gitmem. Kahraman’da, tabii zamanıysa kalkan yerine tekir ızgara yerim.

Sırada Ryder Cup var

Tiger Woods’un da katıldığı Antalya’da ağırlık derecesi ‘1’ olan Avrupa’daki en önemli müsabakayı organize ettik. Dünyada böyle ağırlıklı derecesi 1 olan 8 müsabaka yapılıyor. Bundan sonra golfün en üst düzey organizasyonu Ryder Cup’a adayız. Bunu açıklayınca, İngiltere’den BBC’den arayıp canlı yayına bağladılar. Ryder Cup adaylığıyla ilgili, “2022 Ryder Cup’a adaysınız ama golfte tarihiniz yok” dediler, ben de “Tarihimiz yok ama tarih yazmaya devam ediyoruz” dedim.

Şener Şen bir başka

Sinemada; Steve McQueen, Marlon Brando, Charles Bronson, Al Pacino, Mel Gibson, Robert de Niro, Michael Douglas, Dustin Hoffman... ben bu isimlerde kaldım. Son zamanlarda Denzel Washington’u kaçırmıyorum. Şener Şen çok çok önemli bir oyuncu. İnanılmaz bir komedyen, Av Mevsimi, Eşkıya gibi filmlerde de ağır karakterleri oynadı. Bu 2 filmi de birden çok izledim. Uğur Yücel’i de sayabilirim. Çağan Irmak çok başarılı bir yönetmen. Bir de; İncir Reçeli filmini çok beğenmiştim. Yengeç burcuyum, duygusalım biraz.

Rover’in hikayesi var

Ben 5-6 yaşlarındaydım, abim hükümet tabibiydi. Devlet; Doğu’da görev yapan hükümet tabiblerine Land Rover veriyordu. Ben de o arabaya aşık olmuştum. Büyüyüp de param olursa böyle bir araba alacağım demiştim. Şimdi Range Rover’ım var, kendim kullanmayı seviyorum. Çocukken arkadaşlarım sporarabaları hayal ederdi ben ise cipleri. Alıştığım hayatı çok değiştirmeyi sevmem. Fakat fikirlerde radikaldeğişikliklere varım.

Eskrim yaptım

13 yaşından beri spor yapıyorum. Lisede; judo, atletizm, eskrim ve futbol. Atletizm ve eskrime üniversitedöneminde de devam ettim. 6 yıllık gemi kaptanlığı dönemimde her çalıştığım gemide, küçük bir fitness salonu yaratırdık, çalışmalarımı hiç aksatmadım. Haftada en az 3 en fazla 5 gün düzenli fitness yapıyorum. Bir de haftada toplam 12 kilometre koşuyorum.

Kırmızı meyve ve koyu yeşil sebze

Yemeğe herkes dikkat etmek zorunda. Beyaz ekmek kesinlikle yok. Çavdar ekmeği, her sabah 5 yumurtanın beyazı ve yulaf ezmesi yerim. Yağsız ızgara et ve balık tercihimdir. Salata ve sebze önemli. Koyu yeşil sebzeleri tavsiye ederim. Karalahana candır. Meyvede de kırmızı olanlar. Çilek, yaban mersini, üzüm gibi. Siyah üzümü çekirdeğini çiğneyerek yemek çok önemli.

137 ülke dolaştım

Golf sayesinde hem dinleniyorum hem de tatil yapmış oluyorum. Haftasonları tüm haftanın yorgunluğunu atıyorum. Dünyada oynamadığım golf sahası kalmadı. Fakat Antalya gerçekten çok çok keyifli. 6 yıllık kaptanlık dönemimde 137 ülke gördüm. Dünyayı 4 kez dolaştım diyebilirim.

Golfçü blazer giyer

Giyinmeyi seviyorum, spor kıyafetler dışında, takim elbiselerimi diktiriyorum. Terzilik de yaşasın, devam etsin istiyorum. Bir insan kendine yakışanı giymeli. Blazer giymeyi severim. Ortamlarda golfün de ana kıyafetidir. Kravatı çıkardığınız zaman da şık ve spor bir görünüm kazanıyor.