Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte en fazla trafik kazasının yaşandığı 4 bölgede Mart ayında gece ve gündüz olacak şekilde sıklıkla radar uygulamasının yapılacağını söyledi.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Mart ayında yapılması planlanan radar denetimleriyle ilgili bilgiler verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimiz sorumluluk alanında 2016 yılı içerisinde meydana gelen trafik kazalarının analizleri neticesinde Turgut Özal Bulvarı, Ankara Yolu, Şeyh Şamil Bulvarı ve İnönü Caddesi güzergahlarında trafik kazalarının fazla olduğu gözlemlenmiştir. Meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunun hızdan kaynaklandığı tespit edilen ve yukarıda belirtilen dört güzergahta Mart ayı süresince gündüz ve gece radar uygulaması yapılacaktır. Sürücülerimizin belirlenen hız sınırları ve diğer trafik kurallarına riayet etmeleri meydana gelebilecek trafik kazaları neticesi oluşacak can ve mal kaybına engel olacaktır.
Aşırı hız sizi çok uzaklara götürebilir sevdiklerinizden hızla ayrılmayın.”
Kaynak: iha