Kekova'daki geçmiş tarihin izleri ile birlikte yüz yıllardır içiçe sessizlik ve uyum içinde yaşayan Kale (Simena)den Güneş doğmadan demir aldık.Turistlerin hepsi güverte üstünde alacakaranlığın serinliğinde mışıl mışıl uyuyorlar. Hava çok sakin sanki oda

Kekova'daki geçmiş tarihin izleri ile birlikte yüz yıllardır içiçe sessizlik ve uyum içinde yaşayan Kale (Simena)den Güneş doğmadan demir aldık.

Turistlerin hepsi güverte üstünde alacakaranlığın serinliğinde mışıl mışıl uyuyorlar. Hava çok sakin sanki oda uykuda. Rotamız, Adrasan plajı.
Yola çıktıktan sonra gündoğusu püfür püfür esmeye başladı. Önümüzde dört saatlik yolculuk keyfini yaşamak istiyoruz.

Finike körfezinin serin sularında kısa bir yelken seyri yaptıktan sonra Şıldanlar adalarına ulaştık.

Adanın tertemiz,turkuaz renkli sularında yüzme molası vermek için demirledik. İnsan sudan çıkmak istemiyor, herkes olabildiğince mutlu.

Kahvaltıyı burada büyük bir zevkle yaptıktan sonra seyrimize devam dedik. Önümüzde durup su takviyesi yapacağımız Sulu ada var.

Bu adada tatlı su kaynağı ilginç görüntü sergiliyor. Uğradığımız her koy ve ada birbirinden güzel ve o kadar da çekici. Gördüğümüz manzaralar karşısında inanın aklımız karışıyor.

Hepsini bir yere toplayıp seyretmek istiyorsunuz. Yaşam zevkini, duygularınızın ve hayallerinizin derinliklerinde hissediyorsunuz.

Adrasana yarım saat kadar yolumuz kaldı. Bu şirin ve doğal kalmayı başarabilmiş geniş koyun diğer adı Çavuş limanıdır.

Yüzlerce metre uzunluğundaki plajının hemen arkasında başlayan yeşillik alan boylu boyunca plajı sarıyor.

Doğal kumsalında çıplak ayakla yürürken kumtanecikleri sanki tabanlarınıza masaj yapıyormuşçasına okşuyor. Adrasan'ın doğal yapısı ve içinde yaşadığı sessizlik ortamı insana huzur veriyor. Yaşadığınız streslerden ve sizi bunaltan bütün sorunlardan kurtulmak istiyorsanız,  Adrasanda sizin için sakin bir köşe mutlaka olacaktır.

İnsan burada kendisini çok özgür,mutlu vedaha güçlü hissediyor.

İnanılmaz derecede moral depoluyorsunuz.

Plaj çok temiz,kıyıda ne tatil köyleri nede denizi kirletecek başka kuruluşlar var.

Sadece küçük bir ahşap iskelesi mevcut olup,gelen tekneler su ihtiyacını karşılıyorlar.

Buradaki kalış süremizi epeyce uzattık.Kimse ayrılmak istemiyor. Hepimiz çok rahatladık ve içimiz huzur doldu. Yemek yemeği bile unutmuştuk.

Adrasan kendine özgü incelikte ve etkileyici doğal görüntüsü ile her zaman insanlığı etkilemeye devam edecektir.

Bence burası sahip olduğu ayrıcalıklı doğal özellikleri ile huzurun ve sevginin bahçesi konumunda bir yer. Ruhunuzu yenileyip, canlandırabileceğiniz gizli kalmış bir köşe.

Burasını görmek ve bunca güzelliği yaşamak için mutlaka bütçenize uygun mavi yolculuk programı bulabilirsiniz.Sizlere şimdiden iyi seyirler diliyorum. Ben ve ekibim Akdeniz ve Ege'nin masmavi sularında yeni rotalarda seyir için hep hazır olacağız.Karşılaşmak dileği ile.