Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi tarafından Karapınar Cemevinde düzenlenen yemekte dayanışmanın önemine vurgu yapılarak dünyaya birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Düzenlenen yemeğe Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi ve Alevi Kanaat Önderleri katıldı.
Karşılıklı sohbet havasında geçen yemek programında, bütün dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verilerek, kökleri tarihin derinliklerinde olan ve sosyolojik dokusuyla bölgesinde örnek bir kent olan Adıyaman’da kardeşlik içerisinde aşılamayacak engelin olmayacağı vurgusu yapıldı.
Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Rıza Tanrıverdi, programa katılan tüm misafirlerine teşekkür etti.
Düzenlenen program nedeniyle Alevi Kültür Derneklerine teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş, “Kadim medeniyetler şehri Adıyaman, farklı kültürlerin, etnik kimliklerin, inançların birbirine sevgi ve saygı gösterdiği, iç içe yaşadığı örnek bir kenttir. Bu topraklar, bu coğrafya, sevgi ve hoşgörü medeniyetinin, birlikte yaşama kültürünün doğduğu, yeşerdiği ve dünyaya örnek teşkil ettiği topraklardır. Dünyanın buradaki kültüre ve hoşgörüye çok ihtiyacı var. Allah bizleri birlikten, beraberlikten, iyilikten ve güzellikten ayırmasın” diye konuştu.
Kaynak: iha