Memur-Sen Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Milli Eğitim Bakanlığın politika geliştirme ve karar alma makamlarının kendi aralarındaki uyumsuzluk ve kararsızlığın bedelini eğitim çalışanlarına ödettiğini savundu.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Bakanlığın öğretmen istihdamında öğretmenlik alanları özelinde uzun vadeli, kalıcı ve sürdürülebilir bir istihdam politikası geliştiremediğini iddia ederek, her makam/mevki değişikliğinde rüzgarın estiği yöne göre savrulan palyatif tedbirlere başvurmasının ceremesini öğretmenlerin çekmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ali Deniz, “Bakanlık kişilere göre değişen çağdışı yönetim anlayışını bir kenara bırakıp istihdam, rotasyon, alan değişikliği konularında kalıcı çözümler üretmelidir. Eğitim sistemimizin karma eğitim dayatması, müfredat, sosyo-ekonomik açıdan az gelişmiş bölgelerdeki öğretmenlerin görev süresi, kariyer basamakları, altyapı ve donanım eksiklikleri, okul bütçesi gibi çözüm bekleyen sorunları ortada dururken öğretmenleri huzursuz edecek. İşlerine ve mesleki gelişimlerine odaklanmalarını engelleyecek, çalışma barışını ve kurumsal işbirliğini bozacak rotasyon gibi zorlama tedbirlerin Bakanlık gündeminden çıkartılması ve öğretmenlerimizin öğrencilerine odaklanmasının sağlayacak ve motivasyonlarını arttıracak çözümler üretmelidir” dedi.
Kaynak: iha